Accident teribil la Arad: S-au logodit de Crăciun şi a doua zi au murit ţinându-se de mână

O poveste care a început frumos s-a sfârşit tragic de Sărbători.

29 dec. 2016, 07:39

Se logodiseră de Crăciun și se pregăteau să facă nunta anul viitor. Erau mai fericiți ca niciodată. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți! Nemiloasă, i-a luat pe amândoi într-o clipită.

Trupurile celor doi tineri au fost depuse la Biserica Baptistă Maranata din Arad. Larisa era membră a acestei biserici. Logodnicul ei, Felix, aparţinea de Biserica Baptistă Sf. Treime din Sebiş. Pastorul Lucian Rauca îşi aminteşte de el ca fiind „un tânăr serios, responsabil, permanent senin, sârguincios, ascultător, sociabil, deschis şi, nu în cele din urmă, era un tânăr spiritual. Dacă ar fi să scriu un acrostih pe baza numelui său, Felix, aș putea zice: F de la fericit, E de la evlavios, L de la loial, I de la inimos şi X… aș putea spune… gata să pună X pe viaţă, pregătit să-L vadă pe Dumnezeu. Atunci când s-a botezat, mama lui l-a întrebat de ce face pasul acesta, de ce împlineşte această poruncă a lui Dumnezeu, iar Felix, deşi avea doar 15-16 ani atunci, i-a răspuns: «pentru că nu ştiu niciodată când o să mor şi vreau să fiu pregătit». El era pregătit să Îl vadă pe Dumnezeu” – a povestit, pentru Jurnal arădean/ Aradon, pastorul Rauca. 

Au murit ţinându-se de mână

Poate că, în ultimele momente ale vieţii lor pământeşti, Felix a vrut să-i transmită şi Larisei acest sentiment de… „a fi pregătit să Îl vadă pe Dumnezeu”. Ar putea fi o explicaţie a faptului că cei doi tineri proaspăt logodiţi au murit ţinându-se de mână. Confirmă această imagine delicată şi brutală în acelaşi timp, Nicolae Crainic, comisar la Serviciul Rutier Arad, prezent la locul accidentului. „Imaginaţi-vă ce privelişte… să găseşti doi tineri proaspăt logodiţi, morţi, ţinându-se de mână. A fost foarte marcant! Fata a murit, practic, în momentul impactului, băiatul a mai avut semne vitale după accident, dar şi-a dat ultima suflare în vehicul, înainte să poată fi descarcerat şi scos din maşină” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon, comisarul Nicolae Crainic.

Ultim omagiu

Felix avea 23 de ani şi lucra în domeniul vânzărilor în Arad. A făcut şcoala în Spania, unde a stat câţiva ani, împreună cu părinţii. S-au întors în ţară în urmă cu trei ani. Larisa avea 21 de ani, era absolventă a Liceului Baptist din Arad şi studentă în anul III la UVVG, specializarea Limbi moderne aplicate.

Cei care vor să le aducă un ultim omagiu celor doi tineri, pot participa la serviciul divin de priveghi care va avea loc miercuri seara, începând de la ora 19.00, în sala mare a Bisericii Baptiste Maranata. Potrivit pastorului Daniel Cojiţă, „joi, de la ora 13.00, va începe slujba de înmormântare care va dura, probabil, o oră şi jumătate maximum. După aceea, se merge la cimitirul din Grădişte, unde Larisa şi Felix vor fi înmormântaţi împreună.”