Accidente auto la care nu te gândeşti, dar care pot răni copiii

Când spui accidente auto te gândeşti mai mult la evenimentele petrecute în trafic în care, printre victime, se numără şi copiii. Sunt însă şi accidente auto în care sunt implicaţi copii, care nu se petrec pe stradă, ci chiar în curtea proprie sau în faţa blocului. Iată câteva accidente auto care pot implica copiii şi ce măsuri de siguranţă ar trebui să iei.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 05:25
Accidente auto la care nu te gândeşti, dar care pot răni copiii

Accidentele auto din cauza „zonei oarbe”

Aţi auzit de accidentele auto în care şoferii au lovit copiii în parcare, în faţa blocului sau chiar în garaj sau curtea proprie, pentru că nu i-au văzut, întrucât aceştia se aflau pe mijlocul maşinii (în faţa sau în spatele ei), aplecaţi sau eventual stând jos, căutând ceva sau jucându-se. Astfel de accidente sunt foarte dese şi reprezintă, statistic vorbind, aproximativ 60% din incidentele care nu au loc în trafic.  Dintre acestea, 42% sunt cauzate de „zona oarbă” din spatele maşinii, iar 22% de „zona oarbă” din faţa maşinii.

Accidentele din cauza geamurilor

Sunt mulţi părinţi care şi-au lăsat copiii în maşină singuri, fie că s-au dus până la bancomat sau să ia o pâine, fie că i-au lăsat să se joace în maşină în timp ce se aflau în parcare, în garaj sau în curtea casei. Pericolul cel mai mare este când copiii pot fi sugrumaţi de geamuri. Fie apasă accidental, fie se joacă şi scot capul pe geam, aceştia pot fi surprinşi de geam. Iar forţa geamului electric este suficient de mare pentru a rupe trahea unui copil mic.

Copiii lăsaţi în maşină

Există cazuri excepţionale în care copiii sunt pur şi simplu uitaţi în maşină de către părinţii lor. Statisticile de peste Ocean spun că, anual, 30-40 de copii mor sufocaţi în autoturisme după ce au fost lăsaţi acolo neintenţionat. Pare greu de crezut, dar se întâmplă. Mai ales dacă este cald afară, temperatura din maşină creşte, iar copilul poate suferi de hipertermie şi pierderea rapidă a oxigenului.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro