Val de accidente din cauza ninsorilor abundente şi a poleiului. Trenuri blocate şi întârziate

Vremea s-a schimbat radical, iar temperaturile au scăzut drastic. În mai multe judeţe din Moldova şi în Transilvania ninge de sâmbătă seara, iar zăpada care s-a depus pe şosele a creat şi incidente grave. În judeţul Bistriţa, două trenuri au rămas blocate pe calea ferată, după ce un copac a fost rupt de vânt şi a ajuns pe firele de curent care alimentează locomotivele. Un om a fost rănit, după ce două maşini s-au ciocnit din cauza zăpezii, în judeţul Botoşani. La Suceava, mai multe maşini au derapat pe şoseaua de centură. 

18 mart. 2018, 06:55

UPDATE: Trenurile IR 1585 şi IR 1587 Bucureşti-Constanţa circulă cu întârzieri din cauza problemelor generate de condiţiile meteo nefavorabile, respectiv a chiciurei depuse pe linia de înaltă tensiune, informează CFR Călători.

Pe cale de consecinţă, şi trenurile IR 1586 şi IR 1588 (formate din garniturile IR 1585 şi IR 1587) de la Constanţa la Bucureşti vor circula de asemenea, cu întârzieri.

Potrivit sursei citate, se intervine cu locomotive Diesel.

„CFR Călători regretă situaţia creată şi asigură pasagerii că ia toate măsurile operative pentru asigurarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă”, se spune într-un comunicat al companiei.

În Prahova, pe DN1 la Azuga, un autoturism a derapat într-o curbă și a ieșit în decor. În urma accidentului o persoană a fost rănită. Nu sunt înregistrate probleme de trafic.

Un accident a avut loc în localitatea Fiad. Într-o curbă la dreapta, şoferul unui autoturism care circula pe DN 17 C a pierdut controlul volanului, iar maşina a căzut în râul Sălăuţa. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în condiţiile în care în zonă a plouat foarte mult şi, cel mai probabil, era polei.

Şoferul, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din judeţul Maramureş, se afla în maşină împreuncă cu o femeie, cei doi reuşind să iasă singuri din autoturismul căzut în râu. Ei nu au fost răniţi, însă din cauza hipotermiei au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe Năsăud.

Din cauza poleiului pe DN 11 Tîrgu Secuiec – Oneşti au avut loc mai multe accidente rutiere „soldate cu vătămări corporale şi cu pagube materiale”. Accidentele s-au produs în zona kilometrilor 45, 61 şi 62.

De asemenea, circulaţia rutieră era îngreunată din cauza poleiului şi pe DN 24 Vaslui – Iaşi, în localitatea Codăeşti din judeţul Vaslui, în timp ce pe DN 28 A Tîrgu Frumos – Paşcani au fost impuse restricţii pentru maşinile de tonaj greu, din cauza zăpezii.

Poliţiştii reamintesc că, potrivit prevederilor legale în vigoare, se interzice circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Un şofer de 25 de ani a intrat într-o depăşire, iar din cauza zăpezii de pe şosea, a lovit o maşină. S-a întâmplat între două localităţi din Botoşani, iar în urma impactului, unul dintre autoturisme s-a răsturnat de două ori. Un bărbat de 55 de ani a fost rănit şi dus la spital.

Un tir a derapat pe centura de ocolire a Sucevei, iar o dubă a rămas blocată pe acelaşi tronson de şosea din cauza gheţii care s-a format pe şosea. La fața locului au ajuns polițiști, care au închis porțiunea de drum și au deviat traficul pe altă rută.

Culmea, în zonă au ajuns 3 echipaje de la Drumuri însă lucrătorii nu au acționat și au făcut cale întoarsă pe motiv că nu era zona lor de acțiune, ci a primăriei Șcheia, localitatea prin care trece șoseaua.

 

  • Mai multe trenuri înregistrează întârzieri de până la 400 de minute în Gara de Nord

Mai multe trenuri înregistrează duminică după-amiază întârzieri în Gara de Nord din Capitală, unele şi de câteva ore, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul companiei de stat CFR Călători.

Astfel, trenul InterRegio (IR) 347, care vine de la Viena, înregistra o întârziere de 400 de minute la ora 15.25.

Totodată, trenul IR 473, care soseşte din Budapesta, înregistra o întârziere de 325 de minute la ora 15.25.

Alte trenuri IR aveau întârzieri cuprinse între 10 şi 50 minute.

De asemenea, duminică, fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată a împiedicat decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coandă.

Circulaţia rutieră în Capitală şi mai multe judeţe din ţară se desfăşoară cu dificultate din cauza ploii îngheţate.

Potrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă, în perioada 18-22 martie în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Două trenuri de călători au fost oprite, sâmbătă seara, între Șieu și Șieuț, după ce un copac a căzut peste linia de înaltă tensiune, din cauza vântului. Alarma a fost dată la ora 23.15, în cauză fiind implicate trenul Sărățel – Brașov – București (oprit la Mărișel) și trenul Brașov – Budapesta (oprit la Monor).

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri și polițiști.

Vezi şi: Trafic paralizat din cauza ninsorilor şi poleiului. Vezi cum se circulă pe drumurile din ţară

Vezi şi: Cod galben de ploi abundente, ninsori şi vânt puternic. Vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării