ACCIDENTE GRAVE în care au fost implicate MICROBUZE: 10 MORŢI şi 93 de răniţi VIDEO

Accidente grave în care sunt implicate autocare şi microbuze. În primele opt luni ale anului s-au înregistrat 12 accidente rutiere, în urma cărora 93 de persoane au fost grav rănite şi 10 şi-au pierdut viaţa. Poliţiştii susţin că de cele mai multe ori vinovaţi sunt şoferii care, fie nu sunt atenţi, fie circulă cu viteză prea mare.

28 aug. 2015, 05:38
ACCIDENTE GRAVE în care au fost implicate MICROBUZE: 10 MORŢI şi 93 de răniţi VIDEO

27 august 2015. Un accident rutier s-a produs în localitatea Bobiceşti, judeţul Olt, după ce un microbuz în care se aflau 19 pasageri s-a ciocnit cu un autoturism. 14 persoane au fost rănite, dintre care una a decedat la scurt timp de la impact, alte patru sunt cu leziuni grave, iar nouă prezintă traumatisme mai ușoare.

19 august 2015. Un accident grav produs în Brăila, pe raza localității Baldovinești, s-a soldat cu moartea a trei persoane, iar alte 21 rănite, după ce un autocar în care se aflau 37 de persoane, 35 de turiști moldoveni și doi șoferi turci, s-a răsturnat într-o curbă, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic, cu carosabil ud și vizibilitate redusă.

30 mai 2015. Un grav accident de circulație, în care au fost implicate un microbuz de transport persoane și o utilitară, a avut loc pe DN 1D, pe raza localității prahovene Cioceni. În urma impactului, opt persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Coliziunea dintre microbuz, în care se aflau 15 persoane, și autoutilitară, în care se aflau trei persoane, s-a produs pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers.

25 mai 2015. Şapte pasageri dintr-un microbuz au fost răniți ușor într-un accident produs pe DN74, pe raza localității Poiana Ampoiului, județul Alba, în urma coliziunii cu un autotractor.

15 mai 2015. Un accident de circulație produs pe DJ 186 în localitatea maramureșeană Rozavela, s-a soldat cu rănirea a cinci persoane, aflate într-un microbuz. Șoferul microbuzului, care a intrat în depășire fără a se asigura, încercând să evite impactul cu altă mașină care venea din sens opus, a intrat într-un TIR care circula în condiții regulamentare. Victimele, dintre care două aflate în stare gravă, au fost transportate la Spitalul orășenesc din municipiul Sighetu Marmației.

14 mai 2015. Un grav accident de circulație s-a produs pe DN 7, în zona localității hunedorene Zam, după ce șoferul unui autoturism a adormit la volan și a intrat pe contrasens, tamponându-se cu un TIR și cu un microbuz de călători; în urma impactului, șoferul autoturismului a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva.

26 aprilie 2015. Creatoarea de modă Semida Sărmășag, soțul său și copilul cel mare al familiei au decedat în urma unui accident rutier ce a avut loc în localitatea Negrești-Oaș, din județul Satu Mare. Cel de-al doilea copil al soților Sărmășag a fost transportat, în stare gravă, la spital. Mașina la volanul căreia se afla creatoarea de modă a lovit un microbuz.

13 aprilie 2015. O șoferiță căreia i s-a făcut rău la volan a intrat cu mașina într-un microbuz care efectua transport de persoane pe ruta Iași-Negrești; accidentul a avut loc pe DJ 248, în județul Vaslui, pe raza localității Rateșu Cuzei, comuna Rebricea, iar în urma impactului atât șoferița, cât și trei pasageri din microbuz au ajuns la Spitalul Județean de Urgență.

18 martie 2015. Şoferul unui autoturism a fost rănit grav pe DN 2, după ce a intrat într-un microbuz cu patru persoane, care a virat la stânga spre localitatea buzoiană Florica.

12 martie 2015. Un microbuz ce efectua transport regulat de persoane între localitățile Agighiol și Tulcea a părăsit carosabilul, lovind un copac de pe marginea drumului; în urma accidentului, șapte pasageri din autovehicul au fost răniți, aceștia fiind transportați la spital.

26 ianuarie 2015. Un accident grav a avut loc în Constanța, un autoturism și un microbuz fiind implicate în accident. Cel din urmă era plin cu călători și a fost proiectat într-un stâlp. 21 de victime au fost transportate la Urgența Spitalului Județean. Din primele cercetări ale polițiștilor rutieri, se pare că șoferul unui Opel, care circula pe strada Mihai Viteazu, la intersecția cu strada Nicolae Iorga, nu a acordat prioritate de trecere unui microbuz plin cu călători, care circula pe linia 304, intrând în coliziune cu acesta.

22 ianuarie 2015. Trei persoane au fost rănite, între care și o gravidă, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de trenul Interregio Timișoara-Târgu Mureș, între localitățile Vucova și Chevereș.

CITEŞTE ŞI: Accident în Capitală, provocat de un şofer începător. Două persoane au fost rănite VIDEO