Accidente grave la Iaşi: Un tânăr a murit, iar o studentă a fost rănită

Două accidente grave s-au petrecut luni seară în Iaşi. 

RomaniaTV.net
13 oct. 2015, 05:46

Un accident groaznic a avut loc luni seară la ieşirea din Tomeşti, spre Osoi. Doi tineri din Republica Moldova aflaţi într-un autoturism Mazda, care se îndreptau cu viteză spre Iaşi, s-au izbit violent de un copac aflat pe partea stângă a sensului lor de mers. Cei doi veneau dinspre Albiţa către Iaşi, iar şoseaua era udă şi alunecoasă. După ce au trecut de sediul primăriei din localitate, şoferul, Alexandru Marievschi, în vârstă de 22 de ani, a pierdut controlul maşinii şi s-a izbit de un arbore, pe care l-a rupt parţial. Şoferul a decedat pe loc, în timp ce tânăra care se afla în dreapta, Angela Verstiuc, în vârstă de 20 de ani, se află în stare gravă la spital.

Accidentul a avut loc la ora 19.20. Imediat, la faţa locului au fost trimise o ambulanţă şi o autospecială pentru descarcerare iar pompierii au scos cele două corpuri dintre fiarele contorsionate ale maşinii. „Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident mortal, cu două victime, una fiind rănită grav. Accidentul a avut loc pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. În acest caz a fost deschis un dosar penal“, a precizat aseară Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Tânăra a scăpat momentan cu viaţă deoarece autoturismul a lovit arborele cu partea stângă, cea a şoferului. În această parte, maşina era făcută zob, în urma coliziunii violente. Corpul tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie.

Un alt accident a avut loc luni seară în Păcurari. O studentă la Facultatea de Chimie a ajuns la spital după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un Volkswagen, în timp ce transporta pachetul primit de la părinţi. Prietena ei a apucat să sară dinaintea maşinii, chiar înainte să fie lovită. Culmea, şoferiţa a spus poliţiştilor că nu a observat pietonii deoarece parbrizul îi era aburit, iar când a călcat pedala de frână piciorul i-ar fi alunecat deoarece talpa era udă.

Accidentul a avut loc la ora 21, la trecerea de pietoni din zona autogării. Cele două studente se întorceau de la autobuz, unde primiseră pachet de la părinţi, şi îl cărau împreună. Pe trecerea de pietoni, una dintre ele a fost luată pe sus la propriu de Volkswagen-ul Passat care circula dinspre Fundaţie către capăt Păcurari. Studenta mai norocoasă a spus că maşina circula cu viteză.

În urma impactului cu corpul studentei, parbrizul maşinii implicate în accident s-a făcut ţăndări. Şoferiţa a fost testată cu alcooltestul şi nu consumase alcool. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.