ACCIDENTE în lanţ la Timişoara: Opt maşini implicate în carambol

Trei accidente rutiere au avut loc joi seară pe străzile din Timișoara în care au fost implicate, în total, opt autoturisme. 

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 22:20

Accidente grave la Timişoara. Cel mai grav accident a avut loc la intersecția străzilor Gheorghe Lazăr cu Circumvalațiunii. Un bărbat de 55 de ani din Timișoara a condus o autoutilitară pe strada Gheorghe Lazăr, iar la intersecția cu strada Circumvalațiunii a virat la stânga, însă fără să acorde prioritate de trecere unui autoturism care circula din sensul opus. În urma accidentului, un pasager din autoutilitară a fost grav rănit. Ambulanța sosită la fața locului l-a preluat pe bărbat și l-a transportat la spital.

Polițiștii i-au testat ambii șoferi cu aparatul etilotest. Surpriza a fost aceea că în cazul șoferului care circula regulamentar rezultatul a fost pozitiv. „În urma testării alcoolemiei a rezultat valoarea de 0.79 mg per litru, alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat pentru pressalert.ro Ancuța Morariu de la Biroul de Presă al IPJ Timiș. Și pe strada Iris din Timișoara a avut loc un accident. Cea care se face vinovată este o tânără de 20 de ani care nu a acordat prioritate de trecere și a provocat un carambol în care au fost implicate patru autovehicule. Șoferița s-a urcat la volan, dar în momentul în care a plecat de pe loc nu s-a asigurat și a acroșat o mașină care a fost proiectată în alt autovehicul care, la rândul lui, din cauza impactului puternic, a ricoșat în cel de-al treilea autoturism. Cel de-al treilea accident a avut loc la ieșire din Timișoara, înspre localitatea Șag, dar a fost vorba doar de o tamponare ușoară între două autoturisme. Nu au existat victime. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii celor trei accidente.