Avion dispărut: Malaezia extinde căutările în Marea Andaman, iar Vietnamul renunţă la căutările aeriene

Operațiunile de căutare demarate pentru a localiza avionul de tip Boeing 777 aparținând companiei Malaezia Airlines, dispărut sâmbătă, au fost extinse în Marea Andaman, la sute de kilometri nord-vest de zona inițială de căutare, a anunțat miercuri un responsabil malaisian.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 06:29
Avion dispărut: Malaezia extinde căutările în Marea Andaman, iar Vietnamul renunţă la căutările aeriene

„La nord de Sumatra se află Marea Andaman”, a declarat șeful aviației civile din Malaezia, Azharuddin Abdul Rahman, ca răspuns la o întrebare privind extinderea căutărilor în această zonă. Marea Andaman este mărginită la sud de extremitatea nordică a insulei indoneziene Sumatra, iar la est și la nord de Thailanda și Birmania, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, Vietnamul a făcut cunoscut miercuri că a suspendat căutările aeriene ale aparatului dispărut, așteptând clarificări din partea Malaeziei referitoare la o nouă direcție de căutare.

„Am decis să suspendăm temporar anumite activități de căutare, așteptând informații din Malaezia”, a precizat viceministrul transporturilor, Pham Quy Tieu, adăugând că, între timp, căutările marine continuă, dar la scară mai mică.