Acești trei români sunt mai apreciaţi în străinătate decât la noi! Au ajuns în cel mai prestigios top

Ionuț Budișteanu, Cornel Amariei și Anda Gânscă apar în două din cele mai importante topuri Forbes din lume. Dacă Ionuț Budișteanu și Amariei sunt amandoi prezenți în topul tinerilor cu cel mai mare potențial din industria roboticii europene, Anda Gânscă intră în topul celor mai de succes tineri din SUA.

20 ian. 2016, 11:14
Acești trei români sunt mai apreciaţi în străinătate decât la noi! Au ajuns în cel mai prestigios top

Fiind prezenți atât pe bătrânul continent cât și în America, cei trei tineri sunt văzuți de Forbes ca având un potențial major în dezvoltarea industriei IT prin cunoștiințele în inginerie, programare și design de aplicații. Cornel Amariei și Ionuț Budișteanu fac parte dintr-un top 30 de tineri cu potențial în dezvoltarea metodelor de fabricație eco prin tehnologie avansată și robotică.

Ocupând primul loc în topul 30 Cornel Amariei este inventatorul Lumen, un aparat care, folosind un scanner 3D și sensori de vibrație, ajută oamenii cu deficiențe de vedere să se orienteze în spațiul din jur. Această invenție a a atras atenția gigantului Continental cu sediul în Germania. Acum Amariei lucrează ca și inginer auto la firma germană, dezvoltând senzorii și conectivitatea viitoarelor mașini Ford și Volkswagen.