RABLA RUGINITĂ care s-a vândut pentru 820.000 DE EURO. Care este explicaţie FOTO

Mașina din imagini reprezintă o parte importantă din istoria Aston Martin, fiind primul model cu care celebrul constructor a participat în motorsport după cel de-Al Doilea Război Mondial.

28 iun. 2016, 17:05

Exemplarul Aston Martin DS Team Car a fost vândut în week-end-ul care tocmai s-a încheiat contra sumei de 679.100 de lire (aproximativ 820.000 de euro) la o licitație care a avut la Weekend-ul Vitezei de la Goodwood, scrie AutoMarket.

Deși se află într-o stare de degradare avansată, mașina este foarte valoroasă pentru istoria mărcii Aston Martin, fiind primul model dedicat curselor auto după ce compania a fost preluată în 1947 de David Brown, cel care a dat inițialele seriei de modele DB, ajunsă astăzi la fabulosul DB11.

Exemplarul din imaginile galeriei alăturate a participat la prima cursă de 24 de ore de la Le Mans desfășurată după cel de-Al Doilea Război Mondial și a terminat cea mai cunoscută cursă de anduranță a lumii pe locul al șaptelea la general și pe locul al treilea în clasa sa.

Suma cu care a fost vândută această mașină a avut la bază faptul că este singurul Aston Martin de curse care are sub capotă motorul de 2.0 litri dezvoltat de Sir Claude Hill, omul care a stat în spatele motorului de pe primele modele Aston Martin post-război.