Aceste animale au puteri tămăduitoare. La ce ajută hibernarea urşilor şi la ce sunt imune cârtiţele

Multe dintre animale au abilitati de vindecare. Oamenii de stiinta au inceput sa priveasca cu mai multa atentie regnul animal, intrucat unele animale ascund in ADN-ul lor cheia pentru imbunatatirea sanatatii oamenilor.

10 dec. 2017, 21:17
Aceste animale au puteri tămăduitoare. La ce ajută hibernarea urşilor şi la ce sunt imune cârtiţele

Iata care sunt animalele cu puteri tamaduitoare.

Linsul cainilor

Unii stapani de caini iubesc sa fie linsi de catre prieteniii lor patrupezi, in schimb altora li se pare scarbos. Exista un motiv pentru cainii folosesc atat de des limba. Linsul ranii este de fapt un raspuns instinctiv al cainilor, dar si al altor animale intrucat saliva are in componenta sa anumite substante ce ajuta la stoparea sangerarii. In plus, prin lins sunt inlaturati anumiti agenti patogeni care ar putea infecta puii, tocmai de aceea, micutii sunt atat de des linsi de catre mamele lor.

Expertii avertizeaza, insa, ca unele bacterii din saliva patrupedului pot fi periculoase pentru prietenii lor bipezi. De asemenea, acestia pot avea paraziti ce pot pune in pericol viata omului.

Cu alte cuvinte, cainii pot fi excelenti tamaduitori cand e vorba de ei insisi, dar nu e o idee buna sa-i lasi sa iti linga ranile.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO