Aceste boli ţi se citesc în ochi

Un simplu examen oftalmologic îți poate salva viața. De la tumori cerebrale la cancer la plămâni, află care sunt bolile care ți se citesc în ochi!

RomaniaTV.net
03 aug. 2016, 13:03
Aceste boli ţi se citesc în ochi

Diabetul

Unul dintre primele semne ale diabetului de tip 2 poate fi o mică sângerare pe retină, care este un simptom al retinopatiei diabetice. Fără să fie tratată, această afecțiune poate duce la orbire, însă poate fi ținută sub control cu tratament. Dacă este depistată din timp, retinopatia diabetică poate fi tratată și prin schimbări în modul de viață, cum ar fi consumul de alimente sănătoase sau de pierderea kilogramelor în plus.

Scleroza multiplă

Inflamarea nervului optic poate fi un simptom al instalării sclerozei multiple, o boală degenerativă care afectează sistemul nervos. Inflamarea nervului optic este prezentă la aproximativ 75% din cazurile de scleroză. Însă, inflamarea nervului nu indică automat și prezența bolii, putând fi vorba doar de o simplă infecție. Dacă unii pacienți se plâng de vedere încețoșată în cazul inflamării nervului, alții nu prezintă niciun simptom, iar boala este detectată doar la controalele oftalmologice.

Citeşte şi  Boli de ochi: Probleme oculare care îţi pot afecta vederea

Hipertensiunea

Slăbirea vaselor de sânge și îngustraea arterelor pot indica hipertensiune. Multe studii au arătat că există o conexiune între bolile cardiovasculare și problemele vaselor de sânge din interiorul retinei.

Artrita reumatoidă

Aproximativ 25% din persoanele care suferă de artrită reumatoidă se plâng că au ochii uscați. Un alt simptom, prezent tot la nivelul ochilor, este inflamația irisului sau o colorare în altă nuanță a acestuia. Artrita reumatoidă este o boală care afectează încheieturile de la mâini și de la picioare.

Cancerul

Tot la nivelul ochilor pot fi detectate tumorile cerebrale, cancerul la sân sau la plămâni, care să se fi extins deja. Anumite tipuri de sângerări de la nivelul retinei pot indica tumori, deoarece acestea schimbă câmpul vizual al pacientului. Și melanoamele maligne pot avea simptome care pot fi detectate de medicii oftalmologi.

Descoperă 7 semne subtile ale problemelor cardiace