Acestea n-ar trebui să existe în dieta ta!

Unele alegeri culinare pe care le facem zilnic, în lipsă de timp sau când cedăm unei pofte exagerate, ne pot costa sănătatea și ne fac să ne îngrășăm peste măsură.

RomaniaTV.net
24 apr. 2018, 09:24
Acestea n-ar trebui să existe în dieta ta!

Carnea pocesată

Poate părea proaspătă și ușor de adăugat în preparatele tale culinare favorite, dar carnea procesată are un conținut ridicat de sodiu, de aceea favorizează retenția de lichide și apariția unor afecțiuni inflamatoare. Un alt dezavantaj îl constituie nitrații și nitriții adăugați în compoziția sa, substanțe sociate cu riscul crescut de cancer. Alege carne proaspătă de pasăre, de curcan sau pește.

Conservele

Sunt o soluție rapidă în zilele în care nu ai vreme sau răbdare să gătești, însă pot avea conservanți care îți pun în pericol sănătatea intestinală. Stabilește din weekend ce vei mănânca de-a lungul săptămânii următoare și adaugă cât mai multe preparate cu ingrediente proaspete pe care le cumperi din timp și le păstrezi la frigider, gata de folosit. Așa nu vei mai fi tentat să alegi conserve așa de des.

Cartofii prăjiți

Sunt delicioși și se fac rapid. Îi alegi până și când ieși în oraș. Totuși, ar trebui să te gândești de două ori înainte, pentru că au o cantitate mare de grăsimi saturate și sodiu. Consumați frecvent, cartofii prăjiți cresc nivelul de colesterol rău și favorizează îngrășarea. Dacă nu poți renunța la această plăcere, prepară-i acasă, la cuptor, cu un stop de ulei și puțină are.

Batoanele de cereale

Până nu demult se credea că batoanele de cereale sunt o soluție sănătoasă de a slăbi fără a renunța la plăcerea de a ronțăi ceva între mese, când te încolțește foamea. Nu ignora cantitatea mare de zahăr adăugată la produsele de acest fel. Alege să le faci în casă din cereale integrale îndulcite cu foarte puțin zahăr, cu îndulcitori naturali sau combină cerealele integrale cu nuci, semințe, în salate sau în iaurt.

Descoperă alternativele sănătoase pentru zahăr AICI