Acestea sunt cele mai RARE fructe din lume

Pe glob există câteva zeci de fructe foarte rare şi cu numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate. Iar din unele dintre aceste fructe exotice se face inclusiv vin. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva dintre cele mai rare şi interesante fructe din lume.

RomaniaTV.net
16 apr. 2018, 11:10
Acestea sunt cele mai RARE fructe din lume

Unul dintre cele mai rare fructe din America de Sud, cherimoya vine din zona munţilor Anzi, cherimoya este considerat la ora actuală fructul-minune, fiind cultivat în Asia de Sud, California, Portugalia, Spania, Israel sau Italia. Sub forma de tufe sau de arbori înalţi de până la 7 metri, plantele de cherimoya oferă unele dintre cele mai delicioase şi sănătoase fructe din lume.

Este dulce şi foarte parfumat. Mark Twain spunea că acesta este cel mai delicios fruct la care omul a avut acces. Gustul său te duce cu gândul la banane şi ananas. Pulpa fructului se foloseşte mai ales în salate şi îngheţate.

Citeşte şi Imunitate pe gustate. Legume şi fructe care pot înlocui cu succes flacoanele cu vitamine din farmacii

Un adevărat fruct-minune, cherimoya este folosit ca afrodisiac sau pentru îmbunătăţirea fertilităţii. Este de asemenea foarte eficient şi împotriva anemiei şi a stresului. Langsat este de asemenea un fruct rar. Originar din Asia de Sud-Est, langsat creşte în special în Malayezia şi Filipine şi este întâlnit şi în India şi Bhutan. La gust, este asemănător cu grapefruitul.

Mangosteen provine tocmai din Indonezia şi este foarte bogat în vitamina C. Sucul de mangosteen este una dintre cele mai des întalnite băuturi de vară în ţările Asiei de Sud. Mangosteenul stimulează excelent sistemul imunitar. Are gust de citrice şi piersică, fiind picant şi dulce în acelaşi timp. Este supranumit Regina fructelor tropicale.

Citeşte continuarea pe Adevarul.ro.