Acţiune antiteroristă în Europa: Mai multe persoane au fost arestate

Cel puţin şase persoane suspectate de legături cu organizaţii teroriste ale grupării Stat Islamic au fost arestate, marţi, în urma unei operaţiuni speciale ale forţelor de securitate din mai multe ţări europene.

28 iun. 2017, 09:12
Acţiune antiteroristă în Europa: Mai multe persoane au fost arestate

Patru dintre cei şase suspecţi au fost arestate în Spania, una în Marea Britanie şi una în Germania, a informat Ministerul de Interne din Spania. Operaţiunea antiteroristă continuă şi miercuri, a mai precizat aceeaşi sursă, care a precizat că grupul suspecţilor terorişti era instalat în Palma de Majorca, din Arhipelagul spaniol Baleare, iar şeful grupării era un „imam salafist” care fusese capturat în Marea Britanie, în Birmingham. Bărbatul de 44 de ani era vizat de un mandat de arestare european.

Ancheta a început în 2015 după ce s-au descoperit pe internet înregistrări video despre cum fusese îndoctrinat până să fi fost trimis în Siria. Gruparea fusese constituită în special pentru a face recrutări de viitori combatanţi în numle Islamului, care să lupte pe frontul jihadist. De asemenea, şeful grupării se ocupa şi de colectarea de fonduri pentru Siria, a mai spus ministrul spaniol, potrivit presei europene.

Miercuri se aflau în curs patru interpelări, între care una în Palma şi alta, în Germania, unde se fac percheziţii la locuinţele unor suspecţi, precum şi în Marea Britanie.

Serviciile secrete, cele ale poliţiei şi cele antiteroriste spaniole, britanice şi germane, precum şi mai multe agenţii europene sunt implicate în această operaţiune antijihadistă.