Acţiune de reciclare selectivă a deşeurilor de-a lungul Mureşului, realizată în cadrul Green Network România

În weekendul trecut a avut loc a VIII-a ediţie a evenimentului MARATONUL, SEMIMARATONUL şi CROSUL ARADULUI 2018. După curse a avut loc o activitate de ecologizare de-a lungul Mureșului colectându-se sticlele de plastic într-o acțiune de reciclare selectivă a deșeurilor realizată în cadrul Green Network Romania.

RomaniaTV.net
09 oct. 2018, 07:26
Acţiune de reciclare selectivă a deşeurilor de-a lungul Mureşului, realizată în cadrul Green Network România

La MARATONUL, SEMIMARATONUL şi CROSUL ARADULUI 2018 s-au înscris 1724 de persoane la toate cursele, iar dintre acestea au participat 1252. Mai detaliat, un număr de 362 de alergători din cei 537 înscriși au luat startul la cursele competiționale: 6 km, semimaraton, maraton, maraton ștafetă și ultramaraton iar la Cros 0,7 km Feroneria, cursă necompetițională, au ridicat pachetul de concurs 890 de participanți. Pe tot evenimentul, 73,6% a fost rata de participare raportată la numărul de înscriși.

Evenimentul a avut ca scop încurajarea practicării sportului de către amatori și a fost organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și a Centrului Municipal de Cultură Arad, la inițiativa lui Sorin-Victor Roman.

În cadrul evenimentului un moment special a fost dedicat promovării donării de sânge, printr-un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Arad.

După curse a avut loc o activitate de ecologizare de-a lungul Mureșului colectându-se sticlele de plastic într-o acțiune de reciclare selectivă a deșeurilor realizată în cadrul Green Network Romania.

„Am fost bucuroși să participăm la acest eveniment și să includem Aradul pe lista activităților dedicate mișcării și protecției mediului”, a declarat Patrick Pesch, Berlin, reprezentant Green Network.