Acţiune spectaculoasă de salvare a unor copii izolaţi, la Râmnicu Sărat VIDEO

Un cartier întreg de la marginea oraşului Râmnicu Sărat au rămas complet izolate şi fără electricitate, din cauza condiţiilor meteorologice. Autorităţile sunt depăşite numeric, iar la acţiunea de salvare a sinistraţilor participă mai mulţi voluntari, printre care s-au numărat şi jurnaliştii România TV. Urmăriţi imagini impresionante din timpul operaţiunii.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 12:03
Acţiune spectaculoasă de salvare a unor copii izolaţi, la Râmnicu Sărat VIDEO

Autorităţile din Râmnicu Sărat au întreprins o acţiune în cartierul Anghel Saligny, de la ieşirea din oraş, unde au fost chemate pentru a salva mai multe persoane rămase blocate în case şi fără posibilitatea de a se încălzi. Intervenţia autorităţilor a fost extrem de dificilă, deoarece în unele locurii nămeţii ating şi patru metri.

Au fost salvaţi doi copii, de 7 ani şi 1 an, împreună cu mama lor, care au fost aduşi la un hotel din oraş, unde sunt acum în afara oricărui pericol. Reprezentanţii autorităţilor locale au mers în zona sinistrată cu un utilaj de deszăpezire, care s-a blocat însă pe drum, de unde acţiunea a continuat pe jos, încă 6-7 kilometri. Prioritară a fost salvarea celor doi copii mici şi a mamei acestora, care au fost duşi în oraş.

Corespondentul România TV, Cristi Zărescu, a participat la acţiune, alături de voluntari, de tatăl copiilor şi de viceprimarul oraşului, şi a relatat că din multe dintre locuinţe nu se putea ieşi din cauza zăpezii, oamenii săpând adevărate tuneluri pentru a putea ieşi din case.

Cartierul Anghel Saligny nu mai este alimentat cu curent electric şi căldură, situaţia sinistraţilor fiind una de-a dreptul disperată, în condiţiile în care nici măcar sobele nu mai pot fi folosite, acolo unde nămeţii depăşesc înălţimea hornurilor. În zonă au rămas alte câteva zeci de familii, de asemenea cu copii, care nu au putut fi încă salvate.

Autorităţile sunt depăşite de situaţie, în condiţiile în care angajaţii jandarmeriei nu pot ieşi nici ei din case, iar pompierii şi soldaţii sunt prea puţini. Astfel, pentru salvarea sinistraţilor participă şi mai mulţi voluntari.