Acţiunile de căutare a bărbatului surprins de avalanşă în Masivul Bucegi, întrerupte pe perioadă nedeterminată din cauza vremii

Salvamontiştii au oprit, marţi, pe o perioadă nedeterminată, căutările în cazul bărbatului de 30 de ani din Bucureşti care a fost surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi, în condiţiile în care vremea s-a înrăutăţit, iar riscul este prea mare pentru salvatori.

16 ian. 2018, 14:59
Acţiunile de căutare a bărbatului surprins de avalanşă în Masivul Bucegi, întrerupte pe perioadă nedeterminată din cauza vremii

Şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat, pentru AGERPRES, că acţiunea de marţi s-a finalizat fără un rezultat şi că aceasta s-a desfăşurat în condiţii grele, temperatura pe munte fiind de minus 15 grade, iar zăpada îngheţată.

De asemenea, în cursul nopţii de luni spre marţi s-a produs o nouă avalanşă, care a acoperit vechea cădere de zăpadă, dar şi şanţurile săpate de salvatori cu o zi înainte, a precizat sursa citată.

Având în vedere faptul că se anunţă ninsori pentru următoarele zile, căutările au fost sistate pe o perioadă încă nestabilită, riscul pentru salvatori fiind prea mare.

În aceste condiţii, este posibil ca acţiunea de căutare să fie reluată la primăvară, a mai spus Banu.

Bărbatul prins, sâmbătă, de valul de zăpadă făcea parte dintr-un grup de cinci persoane, între care o femeie, care voia să ajungă pe Platoul Bucegi.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în cursul zilei de sâmbătă au fost găsite casca, rucsacul şi cei doi pioleţi ai bărbatului care a fost surprins de avalanşă.

Citeşte şi Cont de Facebook în memoria tânărului surprins de o avalanşă în masivul Bucegi