Activiştii anti-război pregătesc cel mai mare protest împotriva NATO „din ultima generaţie”

Activiştii anti-război au deschis o aşa-numită 'tabără a păcii' la Newport pentru pregăti protestele împotriva Summitului NATO care va avea loc săptămâna viitoare în acest oraş din Ţara Galilor, relatează DPA.

29 aug. 2014, 14:59
Activiştii anti-război pregătesc cel mai mare protest împotriva NATO „din ultima generaţie”

Ţara Galilor ar putea asista la cele mai ample proteste din ultima generaţie, în contextul în care 60 de lideri mondiali se întâlnesc la Celtic Manor în Newport pentru Summitul NATO la 4-5 septembrie pentru a-şi pregăti războiul lor asupra lumii‘, a precizat unul dintre grupurile participante, Coaliţia ‘Opriţi Războiul’.

‘Opriţi Războiul’ a avut un rol decisiv în organizarea protestelor împotriva Războiului din Irak în 2003, printre cele mai ample din istoria Marii Britanii. Securitatea la Summitul NATO va fi asigurată de aproximativ 9.500 de poliţişti. Garduri de securitate au fost instalate pe o porţiune de 20 de km.

Activiştii au anunţat vineri că o primă demonstraţie de protest va avea loc sâmbătă. Ei vor organiza un ‘summit alternativ’ în care vor fi discutate subiecte precum dronele, armele nucleare şi diferite intervenţii militare occidentale în desfăşurare.