Activitate suspectă pe o reţea informatică a Casei Albe

Personalul tehnic de la Casa Albă a detectat recent activităţi suspecte pe o reţea informatică a Preşedinţiei SUA, a precizat sub rezerva anonimatului un oficial american, care nu a precizat natura activităţilor respective, relatează Reuters şi AFP.

29 oct. 2014, 07:24
Activitate suspectă pe o reţea informatică a Casei Albe

Casa Albă a detectat recent activităţi suspecte pe o reţea informatică a Preşedinţiei SUA, a precizat sub rezerva anonimatului un oficial american. Potrivit oficialului citat, ”în timpul unei evaluări a eventualelor ameninţări, a fost identificată o activitate suspectă pe o reţea neconfidenţială” a serviciilor preşedinţiei americane.

”Luăm orice activitate de acest fel în serios. În acest caz concret, am acţionat imediat pentru a evalua şi a atenua această activitate”, a spus responsabilul respectiv.

În timpul operaţiunii desfăşurate de informaticieni de la Casa Albă, unii utilizatori au fost temporar deconectaţi de la reţea.

Şeful Agenţiei de Securitate Naţională americană (NSA), Michael Rogers, care conduce şi departamentul de luptă contra spionajului cibernetic al Pentagonului, a avertizat marţi că potenţialele atacuri cibernetice la adresa instituţiilor publice din SUA trebuie să fie descurajate mai ferm.

”Astăzi, fie că este vorba de un stat, o organizaţie sau un individ, majoritatea piraţilor informatici ajung la concluzia că există foarte puţine riscuri în acţiunile lor şi că preţul pe care îl plătesc este foarte mic. Cred că aceştia cred că pot fi agresivi şi ca ţară nu este în interesul nostru pe termen lung să menţinem această percepţie. Trebuie să încercăm să o schimbăm”, a spus şeful NSA, în cadrul unei conferinţe organizate de Camera de comerţ a SUA.