Actorii de la Teatrul Nottara se întorc pe scena din Bd. Magheru. Clădirea cu risc seismic, reevaluată

Actorii de la Nottara se întoarc pe scena teatrului de pe bulevardul Magheru, pe 10 octombrie, în prima zi a evenimentului FestIn pe Bulevard. După reevaluare, clădirea a fost încadrată la clasa a II-a de risc seismic. Anterior, imobilul fusese clasat în clasa I de risc seismic, pericol public la cutremur. 

28 iun. 2016, 12:46
Actorii de la Teatrul Nottara se întorc pe scena din Bd. Magheru. Clădirea cu risc seismic, reevaluată

Anunțul a fost făcut de directoarea Teatrului Nottara, Marinela Țepuș, marți, într-o conferință de presă. Ea a amintit că pe 23 noiembrie anul trecut Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea, deoarece sediul, construit în 1946, a fost clasat în clasa I de risc seismic și a fost închis.

În urma unei reevaluări, ce a inclus luarea de probe din clădire și analizarea fiecărui apartament în parte din blocul de pe bulevardul Magheru, clădirii în care este Teatrul Nottara i s-a acordat clasa de risc seismic II.

„Noi ne putem întoarce în teatrul nostru, (…) sălile Teatrului Nottara nu mai sunt precare”, a declarat Țepuș, conform Agerpres. 

CITEŞTE ŞI Începe consolidarea clădirilor cu bulină roşie. Pe listă, un bloc vechi de 100 de ani de lângă Intercontinental

„De mâine puteți să ne invitați la dumneavoastră la teatru”, a declarat arhitectul Paul Ioan, care a coordonat această reevaluare a clădirii. „În decembrie era clasificată în clasa I. Acum este în clasa a II-a. Mă întrebați de ce a fost clasificată în clasa I. Nu vă pot spune”, a spus arhitectul.

Întrebat dacă rezultatele acestei reevaluări pun sub semnul întrebării clasările anterioare de pe bulevardul Magheru, Ioan a răspuns că „fiecare ‘pacient’ trebuie analizat individual”. „A fost și legislația volatilă”, a adăugat acesta.

Rezultatele acestei evaluări au fost depuse la primărie și astfel va fi propusă declasificarea clădirii din Magheru 20 din lista de clădiri cu risc seismic clasa I.

Marinela Țepuș a spus că reevaluarea a costat „în jur de 30.000 de euro”.

Vezi aici LISTA actualizată a clădirilor PERICOL PUBLIC din Bucureşti. Ce imobile sunt în clasa I de risc seismic