Actorul şi dramaturgul Sam Shepard a murit la vârsta de 73 de ani

Actorul şi dramaturgul Sam Shepard s-a stins din viaţă joia trecută, 24 iulie, în casa sa din Kentucky, din cauza unor complicaţii survenite în urma sclerozei laterale amiotrofice, a declarat Chris Boneau, purtător de cuvânt al familiei.

01 aug. 2017, 05:21
Actorul şi dramaturgul Sam Shepard a murit la vârsta de 73 de ani

Boneau a cerut păstrarea intimităţii familiei ”în aceste clipe dificile” declarând că funeraliile vor fi făcute în mod privat.

În cursul carierei sale îndelungate, Shepard – al cărui nume complet era Samuel Shepard Rogers III – a scris peste 40 de piese de teatru şi a fost nominalizat şi la Premiile Oscar la categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din filmul ‘The Right Stuff’, din 1983. Shepard a câştigat şi un premiu Pulitzer pentru piesa ‘Buried Child’ , din 1979.

Shepard a jucat în ‘Steel Magnolias’, ‘Black Hawk Down’ şi, cel mai recent, în ‘Bloodline’ produs de Netflix.

În urma lui Shepard rămân cei 3 copii ai săi –  Hannah şi  Samuel, pe care îi are cu fosta sa parteneră, actriţa Jessica Lange, şi fiul spu Jesse, dintr-o relaţie anterioară cu O-Lan Jones, precum şi surorile sale Roxanne şi Sandy Rogers.

De la moartea tragică a actorului, omagiile au fost neîntrerupte pentru acesta.

Regizorul Ava DuVernay a scris pe  Twitter: ”Sam Shepard. De fiecare dată când apărea pe ecran, ştiai că eşti pe mâini bune. O scenă din Days of Heaven. Să se odihnească în pace şi iubire.”

Actorul Antonio Banderas a scris la rândul său: ”Jeanne Moreau, Sam Shepard, vă mulţumesc pentru că ne-aţi încântat cu 24 de cadre pe secundă. RIP.”

Un fan a scris: ”Odihneşte-te în pace, Dle Shepard. Munca şi rolurile tale mi-au îmbogăţit, urmărit şi iluminat multe zile  #samshepard #samshepard”.