Acuzaţii de crimă în cazul copilului găsit spânzurat într-un centru de plasament din Caraş-Severin

Un copil în vârstă de 13 ani- Adelin Stoica, aflat în Centru de aproximativ un an, a fost găsit spânzurat. Motivele nu sunt clare și nici cunoscute, dar celor care îl cunosc pe Adelin, nu le vine să creadă că s-a întâmplat așa ceva. Toți cer intervenția poliţiştilor și a procurorilor pentru a se afla adevărul. Familia băiatului ia în calcul crima mai ales că în ultima perioadă, minorul era tot mai abătut şi se plângea că este agresat de colegii mai mari.

RomaniaTV.net
15 oct. 2017, 06:32
Acuzaţii de crimă în cazul copilului găsit spânzurat într-un centru de plasament din Caraş-Severin

Cazul copilului de 13 ani găsit spânzurat într-un centrul de plasament din Caraş Severin se complică. Rudele puştiului spun că este inadmisibil să fie anunţate despre moartea lui abia după o zi de când s-a produs. Plus că nu cred că băiatul şi-ar fi pus singur capăt zilelor. În plus, informația a plecat greșit de la început: copilul are 13 ani și nu 11 așa cum a apărut inițial.

Copilul provine dintr-o familie din Bocșa și mai are alți 3 frați. Fiindcă tatăl este bețiv iar mama are unele probleme de sănătate, copiii au fost neglijați. Ei au fost crescuți mai mult de către bunicul lor în vârstă de 60 de ani. Fiindcă cei mici vagabondau și trăiau din cerșit și din mila rudelor și a vecinilor, Serviciul de Asistență Socială din Primăria Bocșa a anunțat Direcția de Protecția Copilului care a trecut la fapte: i-a luat pe cei mici din familie și i-a dus în Centrul de Plasament din Zăgujeni.

Citeşte şi: Un copil de 11 ani, găsit spânzurat într-un centru de plasament

Lucrurile păreau oarecum rezolvate, copiii erau la Zăgujeni, tata și mama prin Italia, iar bunicul singur acasă. Numai că, se pare că viața copiilor nu decurgea așa cum trebuia în centrul de plasament. Rudele lui Adelin spun că în convorbirile lor telefonice, acesta se plângea de faptul că este bătut de colegii mai mari și că își dorește să se reîntoarcă acasă. Apoi, din anumite motive – rudele spun că cei din conducerea centrului – lui Adelin i s-a luat telefonul și nici pe facebook nu a mai intrat. Apoi, după aproximativ o lună și jumătate, s-a întâmplat grozăvia. Familia a fot anunțată sec că Adelin a murit și că s-a spânzurat. Despre motive – totul rămâne la nivel de zvon fiindcă sunt mai multe variante: una ar fi că Adelin era terorizat de colegii mai mari, alta că ar fi avut o prietenă de care s-ar fi despărțit. Se pare că această variantă este agreată și de cei din conducerea Centrului și este deja un fel de laitmotiv în asemenea cazuri: în urmă cu vreo 2 ani, un alt tânăr din Bocșa – un băiat de 14 ani s-a spânzurat la un centru de plasament din Prilipăț. Varianta oficială: cearta cu o fată.

Atât polițiștii cât și Consiliul Județean, în subordinea căruia se află centrul de plasament, au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a întâmplat evenimentul. A fost deschis un dosar penal şi se fac cercetări pentru a se stabili, cu exactitate, ce s-a întâmplat la Centrul de Plasament din Zăgujeni şi cum a fost posibilă o asemenea nenorocire, arata infocs.