Acuzaţii de malpraxis la adresa unui medic din judeţul Galaţi. Două femei spun că bebeluşii lor au murit din cauza neglijenţei acestuia

Un medic din Tecuci este acuzat de două femei de malpraxis după ce şi-ar fi pierdut bebeluşii la naştere din cauza neglijenţei acestuia. Mai mult, le-ar fi pus şi viaţa lor în pericol din cauza nepăsării. Conducerea unităţii medicale a demarat o anchetă internă, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Medicul a intrat însă brusc în concediu.

02 aug. 2016, 13:14
Acuzaţii de malpraxis la adresa unui medic din judeţul Galaţi. Două femei spun că bebeluşii lor au murit din cauza neglijenţei acestuia

Marcela Căulia are 24 de ani şi a ajuns săptămâna trecută, în toiul nopţii, la Spitalul Muncipal din Tecuci cu naştere declanşată şi cu hemoragie. Tânăra se afla în a şaptea lună de sarcină şi a născut abia a doua zi, atunci când ginecologul care i-a urmărit sarcina a venit la spital şi a decis să o opereze.

Părinţii reclamă că medicul nu le-a spus că fătul are malformaţii. Medicul spune însă că el nu are nici o vină şi că sarcina a decurs fără probleme.

Ştefana Rusu este o altă pacientă a medicului acuzat. În luna mai, femeia însărcinată în opt luni a ajuns în stare gravă la spital, unde a pierdut copilul.

Cele două femei au depus plângeri la Parchet şi la Poliţie. Medicul acuzat nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere deoarece se află în concediu.

Nu este prima dată când este acuzat de malpraxis. În mai 2014, sotul unei paciente l-a acuzat că i-ar fi secţionat femeii ureterele şi vezica in timpul unei operaţii de fibrom.

Citeşte şi O asistentă medicală de la Spitalul de Arşi din Capitală, audiată în dosarul morţilor suspecte