Adele şi Rowan Atkinson, premiaţi de regina Elisabeta a II-a

Cântăreaţa Adele şi Rowan Atkinson, cunoscut pentru celebrul său personaj, Mr. Bean, s-au numărat printre cele peste 1.000 de persoane care au fost premiate de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, vineri, la cea de-a 87-a aniversare a suveranei.

RomaniaTV.net
15 iun. 2013, 17:41
Adele şi Rowan Atkinson, premiaţi de regina Elisabeta a II-a

Pentru a marca sărbătoarea, regina Elisabeta a premiat, pentru excelenţa în activitate, 1.180 de persoane cu meserii diferite, de la apicultori până la diplomaţi, oameni de afaceri şi artişti.

Potrivit Mediafax, cântăreaţa Adele, în vârstă de 25 de ani, născută în Londra, a primit titlul „Most Excellent Order of the British Empire”, pentru serviciile aduse muzicii. Unul dintre cei mai bine vânduţi muzicieni britanici, Adele a câştigat o serie de premii internaţionale pentru cântece precum „Rolling in the Deep”, „Someone Like You” şi „Skyfall”, ultimul cântec regăsindu-se pe coloana sonoră a celui mai recent film din seria „James Bond”.

Atkinson, care i-a dat viaţă simpaticului Mr. Bean, a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

De asemenea, Tony Robinson, care a jucat rolul majordomului lui Mr. Bean, a fost numit, cu aceeaşi ocazie, cavaler al Imperiului Britanic. Acestora li s-au alăturat actriţa Claire Bloom, artistul Grayson Perry şi directorul muzeului Tate, Nicholas Serota.

Pe lângă celebrităţi, au mai primit distincţii din partea reginei şi persoane care lucrează în şcoli, spitale şi organizaţii de caritate. Toţi cei premiaţi îşi vor primi respectivele distincţii din partea reginei, în lunile viitoare.

Aniversarea reginei a continuat sâmbătă, cu o fastuoasă paradă în Londra. Regina a împlinit 87 de ani pe 21 aprilie, dar sărbătorirea acestui eveniment a fost programat pentru luna iunie.