Adevăratul cumpărător al Boeingului vândut la Bacău

Un milionar prahovean se află în spatele achiziţionării aeronavei, cu suma de 354.000 de lei.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 20:01
Adevăratul cumpărător al Boeingului vândut la Bacău

Săptămâna trecută, Rodica Elena Petre, o prahoveancă din satul Negoieşti, suprindea o întreagă ţară prin faptul că achiziona la licitaţie organizată la Bacău, contra sumei de 354.000 de lei, un avion Boeing abandonat de un nigerian. Ce trebuinţă avea femeia de o asemenea aeronavă a fost întrebarea pe care şi-au pus-o mulţi români, însă misterul pare că a fost dezlegat.

Conform ziarului Adevărul, aceasta ar fi cumpărat aeronava în numele fratelui său, Petrică Uşurelu, nimeni altul decât patronul firmei Piritex. După numele de fată, femeia în vârstă de 42 de ani, se cheamă Rodica Elena Uşurelu şi ambii locuiesc în satul Negoieşti, din comuna Brazi. Dincolo de relaţiile frate-soră, între cei doi s-au derulat şi mai multe contracte, inclusiv o fuzionare de firme, între societăţi ce le aparţineau.

Potrivit Forbes, Petrică Uşurelu are 37 de ani şi este unul dintre milionarii tineri din Prahova. Averea lui este estimată la 12-13 milioane de euro din afaceri cu amenajări interioate, import-export şi imobiliare.