ADEVĂRUL despre asigurarea RCA. Document oficial: cum sunt păcăliţi ŞOFERII din ROMÂNIA

Peste 60.000 din cei 84.000 de şoferi care au fost implicaţi în accidente, din postura de păgubiţi, în perioada martie-iulie 2018, au avut probleme cu firmele de asigurare care au trebuit să le plătească daunele, reiese dintr-un document confidenţial emis în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

15 oct. 2018, 14:06
ADEVĂRUL despre asigurarea RCA. Document oficial: cum sunt păcăliţi ŞOFERII din ROMÂNIA

Documentul realizează o analiză amplă a plăţilor făcute în baza asigurării RCA şi constată, printre altele, că doar trei firme de asigurare au adunat aproape 75% din totalul dosarelor de daună deschise în al doile trimestru al acestui an.

Veste TERIBILĂ pentru ŞOFERII ÎNCEPĂTORI. Se schimbă LEGEA: cât de uşor pot rămâne FĂRĂ PERMIS

De altfel, concentrarea atât de ridicată a daunelor este firească, în condiţiile în care şi vânzările sunt împărţite aproximativ în aceleaşi procente. Mai puţin firesc este că nicuiuna dintre cele trei firme care domnină clar piaţa nu resepctă legea în ceea ce priveşte termenele de analiză şi de plată a daunelor.

Atenţie, şoferi! Legea care te trimite direct la ÎNCHISOARE! Până acum se aplica SUSPENDAREA PEDEPSEI

Cele trei, adică City Insurance, Euroins şi Asirom depăşesc termenele legale atât în ceea ce priveşte plata efectivă a daunei cât şi în ceea ce priveşte durata medie de soluţionare a dosarelor.

Citeşte mai multe pe Capital.