Adevărul din spatele pozelor cu Alina Bica şi Elena Udrea, la Paris

Adevărul din spatele pozelor cu Alina Bica şi Elena Udrea, la Paris, a ieşit, în sfârşit, la iveală. Ţinta a fost şefa DIICOT şi nu Elena Udrea, aşa cum s-a vehiculat imediat după apariţia fotografiilor. Fotografiile sunt opera serviciilor secrete care nu făceau poliţia modei în capitala Franţei, ci erau în misiune pentru o anchetă penală. O anchetă care a zguduit sistemul judiciar şi a culminat cu arestarea şefei DIICOT, Alina Bica.

RomaniaTV.net
22 nov. 2014, 13:31
Adevărul din spatele pozelor cu Alina Bica şi Elena Udrea, la Paris

Fotografiile cu şefa DIICOT, Alina Bica, candidatul la prezidenţiale Elena Udrea şi buna ei prietenă, Ana Maria Topoliceanu, „surprinse” la cumpărături la Paris au ridicat serioase semne de întrebare. Care era motivul filajului, cine era vizat şi cine era implicat. Elena Udrea s-a grăbit să se victimizeze, pe motiv că a devenit o ţintă de când s-a înscris în cursa pentru scaunul de preşedinte al României.

Citeşte şi: Referatul DNA în dosarul Alinei Bica: Dorin Cocoş, mită de 10 milioane de euro pentru a interveni la ANRP

„Mă bat nu numai cu contracandidaţii mei la preşedinţie, nu numai cu partidele, mă bat cu serviciile secrete”, spunea Elena Udrea, înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Citeşte şi: Referat DNA: Fiul lui Dorin Cocoş, implicat în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica

Udrea a explicat şi cum a ajuns să se întâlnească cu Alina Bica la Paris: „A fost o vizită privată de un weekend, de Valentine’s Day. Doamna Bica trecea spre Haga şi s-a oprit o zi la Paris”. 

Alina Bica nu a dat de înţeles că ar avea o problemă cu faptul că a fost filată la Paris. Şefa DIICOT şi-a ieşit din fire atunci când a fost întrebată despre faptul că a mers la cumpărături cu un politician al cărui nume a apărut în mai multe dosare.

Citeşte: CARACATIŢA dosarului Alinei Bica: apropiaţi ai cuplului Udrea-Cocoş, foşti înalţi funcţionari şi parlamentari

„În ce poze am apărut? Nu aveţi prieteni, cum am apărut, ce problemă e cu doamna Udrea? Mi-am plătit hotelul pentru două nopţi. Pot să muncesc şi să am salariu să plătesc două nopţi la hotel”, spunea Alina Bica.

Foarte supărat a fost, însă, Traian Băsescu. Iniţial, preşedintele a declarat că va cere explicaţii atât de la serviciile secrete din România, cât şi de la cele din Franţa.

„Aceasta este o operaţiune pe care serviciile şi le-au făcut între ele”, spunea Traian Băsescu, la B1TV. 

Şi tot preşedintele Băsescu a fost cel care a pus lucrurile cap la cap.

„Este evident că doamna Bica a fost supravegheată, pentru ea s-au luat facturile. Elena Udrea nu-i interesa, ea a venit ca un bonus, după ce s-a înscris la alegeri”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat, vineri, la sosirea la sediul CCR, cum comentează reţinerea şefei DIICOT, Alina Bica, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: „Nimeni nu este mai presus de lege”. 

Ca în orice anchetă, procurorii anticorupţie au colaborat cu Serviciul Român de Informaţii. Potrivit unor surse, la dosarul Alinei Bica, lângă pozele de la Paris, au ajuns şi interceptări, care nu au fost însă făcute publice.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele şefei DIICOT, Alina Bica, aceasta fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu într-un dosar legat de retrocedarea unui teren. Alina Bica a fost adusă de soţul său în arestul Poliţiei Capitalei unde îşi va petrece următoarele 30 de zile. De altfel, este o premieră în România ca un procuror în funcţie să fie arestat. Tot la Poliţia Capitalei au ajuns şi un fost vicepreşedinte ANAF, Dragoş Bogdan şi un director din ministerul de Finanţe, Lăcrămioara Alexandru, ambii membrii în comisia de despăgubire.