Atenţie, unele plombe ne otrăvesc şi duc la boli grave

Mercurul este una dintre substantele cele mai toxice cunoscute de om si totusi multi dintre noi au umpluturi de mercur in dinti, care incetul cu incetul ne otravesc corpurile noastre.

RomaniaTV.net
09 oct. 2015, 09:36
Atenţie, unele plombe ne otrăvesc şi duc la boli grave

De curând, mai mulți cercetători au ajuns la o concluzie unanimă în ceea ce privește bolile grave. În opinia acestora, plombele ar putea sta la baza multor maladii grave, iar, de cele mai multe ori, pacienții nici măcar nu realizează.

O banală vizită la DENTIST i-a adus MOARTEA. A pierit în CHINURI GROAZNICE

Deși majoritatea medicilor stomatologi susțin că plombele sunt inofensive, specialiștii au concluzionat că mercurul din ele, care în unele cazuri se găseşte în proporţie de 54%, este extrem de nociv.

„Chiar şi cantitatea cea mai mică de mercur ar putea fi letală”, susţine medicul Hal Huggins, care a realizat o serie de experimente pentru a demonstra acest lucuru, potrivit Healthy Food.

Cea mai răspândită afecțiune provocată de plombe este oboseală cronică. De asemenea, s-a mai constatat că datorită materialelor puse de stomatologi pe dinţii tăi, mai poți fi afectat și de depresie, scleroză, dar și Alzheimer.

Mercur sub limita toxică

Plombele de amalgam, numite şi „plombe argintii” sunt un amestec de mercur lichid, cupru, staniu şi zinc. După ce foarte multe persoane au dat în judecată cabinetele stomatologice pentru daune aduse de aceste plombe, siguranţa lor a fost pusă în discuţie. Potenţialele efecte ale absorbţiei mercurului includ sindromul Alzheimer, scleroză multiplă, demenţă şi artrită, iar anumite studii au atras atenţia că mercurul din „gura” gravidei afectează direct sistemul nervos al fătului. Pe de altă parte, în ciuda zvonurilor care afirmă că plombele de amalgam sunt toxice, Serviciul de Sănătate Publică din Statele Unite arăta că nu există motive de îngrijorare, întrucât şi la pacienţii cu foarte multe obturaţii de amalgam doza zilnică de mercur eliberată reprezintă doar un procent infim din doza potenţial toxică de mercur. „Problematica plombelor din amalgam şi a mercurului pe care îl conţin e discutată şi azi de oamenii de ştiinţă, de asociaţiile medicilor dentişti şi de oficiile de protecţie a consumatorilor. În trecut, se folosea 50% amalgam, 50% mercur. Având în vedere toxicitatea mare a mercurului şi îndeosebi a vaporilor de mercur care pot fi inhalaţi de pacienţi, procentul de mercur a fost redus constant, ajungându-se la 2%”, explică stomatologul Bogdan Bader, de la Clinica „BB Clinic” din Bucureşti. 

Interzise la gravide şi la copii 

Studii efectuate în Germania au arătat că plombele care au o concentraţie mai mică de 3% de mercur nu sunt periculoase. „Plombele de amalgam au un conţinut redus de mercur, care nu afectează starea generală a organismului. În categoria dezavantajelor intră aspectul inestetic, şi, de aceea, sunt recomandate cu predilecţie în zona laterală”, subliniază medicul Norina Forna, preşedintele Societăţii Române de Reabilitare Orală. 

Doar la copii şi la gravide nu se aplică plombe de amalgam fiindcă vaporii de mercur se pot depune mai uşor în glanda hipofiză. Medicul Norina Forna atrage atenţia că „plombele de amalgam deja existente nu trebuie scoase şi înlocuite cu plombe de compozit, fiindcă în momentul extragerii, prin pilire, se poate împrăştia mercurul în organism. Pot fi schimbate, dar prin procedee care presupun o izolaţie foarte bună şi multă apă, doar atunci când nu mai sunt bine adaptate marginal.”