ADEVĂRUL ţi-a fost ascuns până acum. Ce se întâmplă dacă mănânci lapte cu cereale dimineaţa

Ati consumat in aceasta dimineata lapte cu cereale? Probabil credeti ca v-ati luat doza zilnica de calciu. Nici vorba! Cerealele impiedica absorbtia calciului din lactate.

22 iul. 2014, 13:43
ADEVĂRUL ţi-a fost ascuns până acum. Ce se întâmplă dacă mănânci lapte cu cereale dimineaţa

Nutriţioniştii recomandă ferm să se evite administrarea de produse superprocesate copiilor, scrie obiectiv.info. Unul dintre motive ar fi ca acestea scot calciul din oase.

Este important pentru toate procesele metabolice, la orice varsta. Vorbim despre calciu, care poate fi dozat prin doua analize de sange – calciu total si calciu ionic.

Citeşte şi De ce aruncă fermierii români sute de mii de litri de lapte la porci

„Important pentru toate procesele fiziologice este calciul ionic, care trebuie sa aiba o valoare intre 3,5 si 4,5”, a spus dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

Citeşte şi De ce este bine să consumi îngheţată

Valorile mai mari sau mai mici tradeaza boli. Doza zilnica poate fi luata printr-o dieta gandita. Cei mai multi stiu ca produsele lactate furnizeaza doze perfect absorbabile de calciu. Atentie la detalii: „Consuma in general lactatele simple, fara cereale, deoarece fitatii din cereale impiedica absorbtia calciului”, a explicat medicul endocrinolog.

Continuarea pe obiectiv.info.