Adevărul TRAGIC despre extraterestrul din Atacama. Concluziile ultimului set de teste ADN

Ultimele teste ADN au dezvăluit motivul legat de diformitățile multiple de pe trupul fetiței Ata, găsit în Chile în 2003.

23 mart. 2018, 18:22
Adevărul TRAGIC despre extraterestrul din Atacama. Concluziile ultimului set de teste ADN

Acum 15 ani, deșertul Atacama din Chile a scos la lumină un trup mumifiat de 12 centimetri. Amatorii teoriilor conspirației piperate cu fantezie SF au concluzionat pe loc: mumia aparținea unui specii extraterestre. În 2013, testele ADN și efortul științifici al lui Garry Nolan, de Universitatea Stanford, au revelat faptul că micuțul trup aparține unei fetițe pe care oamenii de știință au denumit-o generic Ata, de la deșertul Atacama.

Creatura EXTRATERESTRĂ care a ŞOCAT CERCETĂTORII: Are un craniu ciudat, nu are gât şi nici aripi FOTO

Totuşi, Garry Nolan a observat că Ata are 10 coaste, în timp ce oamenii au 12, şi un craniu ciudat cu formă alungită. Pentru a se lămuri de ce scheletul are numai 10 coaste, cercetătorul a contactat un pediatru, care i-a spus că nu mai văzuse o asemenea afecţiune a oaselor în cariera lui. Nolan a arătat că există două posibilităţi cu privire la originea Atei: fie a suferit de o formă extremă de nanism şi a trăit până la vârsta de şase sau opt ani, fie este un fetus de 22 de săptămâni care a suferit de o boală rară – progeria – prin care a îmbătrânit prematur şi a murit.

Acum, la cinci ani distanță de la primele concluzii, Garry Nolan și echipa sa au publicat analizele complete privind structura genetică a Atei, transmite The Guardian. Analizând ADN-ul extras din oasele mumiei, cercetătorii spun că fetița a fost purtătoarea a cel puțin 7 mutații genetice care sunt asociate cu provocarea unor diformități majore la nivelul scheletului sau accelerează dezvoltarea oaselor. Astfel s-ar explica malformațiile Atei, coastele anormale și craniul alungit.

Cercetătorul crede că Ata a murit la scurt timp după naștere.