Adevărul: Viorica Dăncilă şi-a anulat o vizită externă săptămâna viitoare, când PSD pregăteşte ordonanţa pe Codul penal

Premierul Viorica Dăncilă şi-a anulat vizita programată la începutul săptămânii viitoare în Oman, invocând situaţia politică internă, scrie Adevărul, citând surse guvernamentale. Motivul este legat de adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind Codul penal, la care a făcut trimitere şi Liviu Dragnea. De asemenea, miercuri este programat votul la moţiunea de cenzură depusă de PNL, USR şi PMP.

RomaniaTV.net
24 iun. 2018, 13:10
Adevărul: Viorica Dăncilă şi-a anulat o vizită externă săptămâna viitoare, când PSD pregăteşte ordonanţa pe Codul penal

Vizita premierului Viorica Dăncilă în Oman era programată pentru intervalul 24-26 iunie.

„Erau puse la punct toate detaliile. Premierul s-a răzgândit pe motiv că urmează o săptămână politică agitată şi a anulat vizita în ultimul moment, mai exact vineri, deci cu mai puţin de 48 de ore înainte de plecare“, susţin sursele citate de Adevărul.

Conducerea PSD se va reuni săptămâna viitoare cu scopul de a mandata Guvernul să adoptate o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codrului penal şi a Codului de procedură penală, după modelul Ordonanţei 13, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“.

Tot săptămâna care urmează este programată şi moţiunea de cenzură depusă de PNL, USR şi PMP.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL, USR şi PMP va fi citită luni, în plenul Parlamentului, iar miercuri va fi dezbătută şi votată, au decis Birourile permanente reunite ale celor două Camere.

PNL, USR şi PMP au depus la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Moţiunea de cenzură este semnată de 152 de parlamentari.