Adi Mutu, după România-Olanda 0-3: Scorul nu arată realitatea din teren

Adrian Mutu, directorul sportiv al Federației Române de Fotbal, a declarat că scorul de 0-3, cu care echipa națională a României a pierdut amicalul cu Olanda, nu reflectă realitatea din teren, dar în același timp a recunoscut superioritatea adversarilor.

15 nov. 2017, 08:02
Adi Mutu, după România-Olanda 0-3: Scorul nu arată realitatea din teren

Nu a fost o seară bună pentru că am fi vrut să câștigăm. Dar și acest duș rece e pozitiv pentru că ne dăm seama unde suntem. Chiar dacă e Olanda și am fi putut găsi scuze. Problema noastră este să construim o echipă puternică a României care să se califice în 2020 la Campionatul European. Pentru asta e nevoie de un proces, iar într-un proces treci și prin astfel de lucruri, prin dușuri mai reci. Acest 3-0 nu reflectă realitatea din teren, chiar dacă Olanda a fost mai bună. Diferența nu a fost de trei goluri pe teren, asta e părerea mea. Eu nu mint, încerc să fiu cât mai realist„, a afirmat Adrian Mutu.

Citeşte şi Gică Popescu: Cosmin încă nu a realizat că este antrenorul echipei naţionale

„Cosmin Contra a rulat mulți jucători în seara asta. A schimbat echipa față de meciul cu Turcia pentru a-i testa pe jucători. A vrut să vadă dacă avem un lot competitiv așa cum ne-am fi dorit. Vedem acum ce concluzii va trage el. Putem să ne calificăm la EURO 2020. O să vedeți că se vor schimba multe. Acestea au fost niște teste necesare. Am bătut Turcia domnului Lucescu, deci potențial avem. E adevărat, nu suntem la nivelul Olandei, care are jucători importanți de Champions League. Nu e o scuză că am pierdut, e o realitate. Olanda a fost mai bună ca noi în seara asta. Dar asta nu înseamnă că noi am fost slabi, ci că azi nu am putut să ne ridicăm la nivelul lor”, a adăugat el.

Citeşte şi Gigi Becali, primele critici după venirea lui Contra la naţională: Nu am remarcat nimic pozitiv

Adrian Mutu susține că România a demonstrat că poate juca ofensiv și în fața unei echipe precum Olanda. „Ultima oară când am întâlnit Olanda, jucam și eu… și atunci chiar ne-au dat cu terenul în cap (n.r. — scor 1-4 în preliminariile CM 2014). Am fost învinși vizibil atunci, se vedea că e o echipă puternică în fața căreia nu ai ce să faci chiar dacă joci două zile. Dar în seara asta nu am văzut puterea aia a Olandei. Au fost mai buni, dar nu ne recunoaștem învinși total, ca să spun așa. România a demonstrat că poate juca pe atac și cu o astfel de echipă. Încercăm să implementăm o altă mentalitate echipei naționale, aceea de a ataca și a juca pentru români. Azi nu ne-a ieșit, dar sperăm să ne iasă pe viitor„, a mai spus Adrian Mutu.

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de selecționata Olandei cu scorul de 3-0 (0-0), marți seara, pe Arena Națională din București, într-un meci amical. Aceasta a fost ultima partidă a primei reprezentative din acest an, următoarea fiind programată în luna martie împotriva unui adversar încă nestabilit.