Adjunct al liderului SI şi fost comandant al forţelor lui Saddam Hussein, UCIS într-un raid irakian

Un adjunct al liderului grupării Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, fost comandant al trupelor lui Saddam Hussein, a fost ucis într-un raid al forţelor aeriene irakiene, în oraşul Barwana, situat la est de Haditha, a anunţat sâmbătă armata irakiană, citată de CNN.

10 ian. 2016, 10:26
Adjunct al liderului SI şi fost comandant al forţelor lui Saddam Hussein, UCIS într-un raid irakian

Assi Ali Mohammed Nasser al-Obeidi era un important comandant militar al grupării teroriste Stat Islamic în vestul Irakului şi estul Siriei, a precizat Comandamentul comun de operaţiuni din Irak, potrivit Mediafax.

Obeidi a fost comandant de brigadă în forţele speciale din cadrul Gărzilor Republicane ale fostului dictator irakian Saddam Hussein, fiind deţinut la închisoarea americană Camp Bucca şi la Abu Ghraib, de unde a reuşit să evadeze, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului comun de operaţiuni irakian, colonelul Mohammed Ibrahim.

Coaliţia condusă de Statele Unite a anunţat la sfârşitul lui decembrie că mai mulţi comandanţi din cadrul grupării jihadiste Stat Islamic au fost ucişi recent. Unul dintre liderii ucişi avea legături cu organizatorul atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, a precizat un purtător de cuvânt al coaliţiei.

Colonelul Steve Warren a afirmat că zece lideri ai Statului Islamic care acţionau în Irak şi Siria, „inclusiv organizatori ai unor atacuri externe”, care plănuiau să atace ţinte occidentale, au fost ucişi în raidurile aeriene.