Adjunctul secretarului Forţelor Navale ale SUA salută contribuţia României la lupta globală contra terorismului

Thomas B. Modly, adjunctul secretarului Forţelor Navale ale SUA, a salutat joi, la Bucureşti, contribuţia României la lupta globală contra terorismului, remarcând mai ales participarea ţării noastre la misiunea internaţională din Afganistan.

RomaniaTV.net
13 dec. 2018, 17:39
Adjunctul secretarului Forţelor Navale ale SUA salută contribuţia României la lupta globală contra terorismului

„Vreau să vă felicit pentru marcarea a 100 de ani (de la Marea Unire), dar mai important pentru noi, pentru SUA, este să mulţumim românilor pentru sacrificiul pe care l-au făcut în războiul global contra terorismului. Ştiu că aţi avut militari care şi-au pierdut viaţa în Afganistan (…) Sunt oameni în România care simt acea durere, o simţim şi noi, dar suntem foarte, foarte recunoscători românilor că sunt alături de noi şi stau alături de noi în această luptă. Sper să continuăm această relaţie şi suntem foarte mândri de partenerii SUA care contribuie la acest efort, aşadar vă mulţumim”, a spus oficialul american, într-o întâlnire cu jurnalişti români, potrivit Agerpres.

Thomas B. Modly se află în ţara noastră într-o vizită ce are ca scop mai ales impulsionarea dialogului şi a cooperării între forţele navale ale SUA şi României. El a subliniat că o parte importantă a strategiei naţionale de apărare a SUA o constituie parteneriatele şi alianţele Washingtonului în întreaga lume.

„Contextul geostrategic devine tot mai complicat şi mai complex şi cred că toţi ne dăm seama că o ţară nu poate acţiona de una singura, aşadar când găsim ţări care împărtăşesc aceleaşi valori, interese comune şi când oamenii vor să lucreze împreună, să colaboreze, atunci este bine pentru securitatea mondială. În domeniul meu, dorim să strângem relaţiile între forţele noastre navale. Această vizită îşi propune să întărim relaţiile între acestea şi să consolidăm dialogul, astfel încât să continuăm această relaţie”, a spus reprezentantul US Navy.