Administraţia prezidenţială, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea: În România nu există un stat paralel

Preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică, a declarat, marţi, Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, întrebată cum comentează Iohannis punerea sub urmărire penală a liderului PSD, Liviu Dragnea. Despre acuzaţia liderului PSD privind statul paralel, în spatele căruia s-ar afla Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi a spus că "este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia".

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 10:23
Administraţia prezidenţială, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea: În România nu există un stat paralel

Întrebată cum comentează afirmaţiile liderului PSD Liviu Dragnea la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că este în spatele unui stat paralel, Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale a răspuns că „în românia nu există un stat paralel”

„Formularea (stat paralel n.rd.) este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia”, a continuat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. 

„Preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică, al cărei beneficiar direct este societatea”, a afirmat Mădălina Dobrovolschi.

Întrebată dacă preşedintele a avut vreo discuţie telefonică cu Liviu Dragnea după începerea urmăririi penale a acestuia, Mădălina Dobrovolschi a spus că dacă ar fi existat o discuţie oficială, s-ar fi aflat pe agenda publică.

Întrebată ce mai poate face preşedintele Johannis în privinţa modificărilor aduse de Guvernul Tudose la Codul Fiscal, purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale a răspuns că „preşedintele a avut o expunere amplă şi a avertizat că astfel de politici lipsite de predictibilitate pot avea efecte negative”.

Despre anunţul PNL privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Tudose, Dobrovolschi a spus căpreşedinte Klaus Iohannis îşi doreşte ca lucrurile să conducă spre stabilitate, în centrul atenţiei este cetăţeanul român. Luptele politice îşi au locul în altă parte”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte săvârşite în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, şi două infracțiuni de abuz în serviciu. Alături de Liviu Dragnea sunt urmărite penal şi alte opt persoane, între care angajaţi Tel Drum şi funcţionari din cadrul CJ Teleorman. În replică la acuzaţiile DNA, Liviu Dragnea a spus că „nu mă consider vinovat” şi că „o să vedem pe ce îşi bazează DNA acuzaţiile”.