ADMITERE LICEU 2018, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2018: EDU.RO a centralizat situaţia pe judeţe

ADMITERE LICEU 2018, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2018: Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că peste 112.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat în prima etapă, în timp ce 1.306 elevi nu au putut fi repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, adică o medie de 14 opţiuni/elev.

RomaniaTV.net
09 iul. 2018, 16:27
ADMITERE LICEU 2018, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2018: EDU.RO a centralizat situaţia pe judeţe

ADMITERE LICEU 2018 Bacău: Elevă repartizată cu media 1,89 la un liceu din Buhuşi; rezultatele cele mai bune s-au înregistrat la Colegiul ”Gheorghe Vrănceanu”

O elevă din judeţul Bacău a fost repartizată cu media 1,89 la un colegiu din localitatea Buhuşi. Ea a obţinut nota 1 la ambele probe ale Evaluării Naţionale. Rezultatele cele mai bune s-au înregistrat la Colegiul „Gheorghe Vrănceanu”, ultima medie de admitere fiind 9,17.

Cea mai mică medie de admitere din judeţul Bacău s-a înregistrat la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” din Buhuşi, fiind obţinută de o elevă care a urmat cursurile şcolii din localitatea Valea lui Ion. Ea a fost notată cu 1.00 la ambele probe ale Evaluării Naţionale, iar în final a obţinut media 1,89.

În total, la 37 de specializări de la diferite licee din judeţ, ultima medie de admitere a fost sub 5.00.

Rezultatele cele mai bune s-au înregistrat la Colegiul „Gheorghe Vrănceanu” din municipiul Bacău, unde ultima medie de admitere a fost 9,17 la Matematică Informatică şi 8,87 la specializarea Ştiinţe ale Naturii.

La Colegiul „Vasile Alecsandri” din Bacău, ultima medie la Matematică-Informatică a fost 8,72.

Pe locurile următoare în topul celor mai bune licee se situează Colegiul „Dimitrie Cantemir” din Oneşti (8,57-Matematică Informatică) şi Colegiu Naţional „Ferdinand I” din Bacău (8,54-Matematică Informatică).

ADMITERE LICEU 2018 Vâlcea: 20 de elevi, toţi cu medii peste 5, au rămas nerepartizaţi la liceu. Trei dintre ei au medii peste 7

Douăzeci de absolvenţi de şcoală gimnazială care au susţinut Evaluarea Naţională şi au optat pentru licee din judeţul Vâlcea au rămas nerepartizaţi. Conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei, toţi cei 20 au medii mai mari de 5, iar trei dintre ei au medii peste 7. Unul dintre elevi provine din judeţul Olt, ceillaţi fiind din Vâlcea. 

În judeţul Vâlcea au fost repartizaţi la liceu 2228 de absolvenţi ai clasei a opta. Doi dintre aceştia au media 10, în timp ce trei au fost admişi cu media 2,09.

Cele mai mari medii de admitere le au elevii repartizaţi la clasa de ştiinţele naturii predare bilingv română-engleză din cadrul Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” din municipiul Râmnicu Valcea. La această clasă, ultima medie de admitere este 9,22.

 

Pe următoarele locuri în ceea ce priveşte mediile mari de admitere se află clasele de Matematică-informatică, Ştiinţe ale naturii şi Ştiinţe sociale de la Colegiul National Mircea cel Bătrăn din Râmnicu Vâlcea, unde admiterea s-a făcut cu medii peste 8,48.

viewscnt

ADMITERE LICEU 2018 Constanţa: Cinci elevi au fost admişi la liceu cu media 10; 28 de elevi au intrat cu medii sub 3

Cinci elevi din judeţul Constanţa au fost admişi la liceu cu media 10, iar la polul opus 28 de elevi au intrat la liceu cu medii între 2.20 şi 2.99. Au rămas nerepartizaţi 40 de candidaţi, doar trei dintre aceştia având media peste 5.

Cinci elevi din judeţul Constanţa au avut media 10 de admitere la liceu, patru dintre ei intrând la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, iar unul la Liceul Teoretic Ovidius. De asemenea, patru elevi au avut media 9.99.

La polul opus se află 28 de candidaţi care au intrat la liceu obţinând medii între 2.20 şi 2.99, ei urmând să înveţe la mai multe unităţi de învăţământ, printre care Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” Techirghiol, Liceul Tehnologic Deleni, Liceul ”Regele Carol I” Ostrov, Liceul Tehnologic ”Carsium” Hârşova, Liceul Tehnologic Ion Podaru din Ovidiu, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa, Licceul Tehnologic Axiopolis Cernavodă.

La o singură unitate de învăţământ ultima media de admitere a fost peste 9, dar la alte două ultima medie de admitere a fost aproape de 9.
Astfel, la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân ultima medie de admitere a fost 9.42, la Liceul Teoretic Ovidius – 8.93, iar la Liceul Teoretic Traian – 8.92.

Totodată, în judeţul Constanţa au fost repartizaţi 82 de candidaţi din alte judeţe. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt din Tulcea, dar sunt şi elevi din Brăila, Ialomiţa, Vâlcea, Vrancea, Giurgiu, Vaslui, Iaşi şi municipiul Bucureşti.

În judeţul Constanţa, 40 de elevi au rămas nerepartizaţi, dintre aceştia doar trei au obţinut medii peste 5, cea mai mare medie fiind de 6.35.  De asemenea, au mai rămas libere 289 de locuri libere.

ADMITERE LICEU 2018 Sibiu: La 20 de specializări, ultima medie de admitere se situează sub 5; cea mai bună unitate de învăţământ – Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, cu ultima medie 9,43

La douăzeci de specializări ale liceelor şi colegiilor din judeţul Sibiu ultima medie de admitere este mai mică de 5, fiind vorba despre unităţi care se situează inclusiv în municipiul Sibiu. Ultima medie de admitere în judeţ a fost de 2,25 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. La polul opus, se află specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, ultima medie de admitere a fost 9,43.

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate, pe primul loc în judeţul Sibiu se situează Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde ultima medie de admitere a fost 9,43, la specializarea Matematică – Informatică.

Pe locul doi se situează o specializare a aceluiaşi colegiu, respectiv Ştiinţe ale Naturii, unde ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,19.
Urmează apoi trei specializări ale Colegiului Naâional „Octavian Goga” din municipiul Sibiu. Aici elevii care au fost admişi ultimii au avut medii de 9,15 la Matematică – Informatică, 9,03 la Ştiinţe ale Naturii bilingv şi 8,91 la Ştiinţe ale Naturii.

Pe locul şase al ierarhiei judeţele se situează Colegiul Naţional „Sammuel von Brukenhal”, specializarea Ştiinţe ale Naturii, unde ultima medie de admitere a fost 8,88.

În Mediaş, liceul l-a care s-a intrat cu cele mai mari medii este „Şcoala Naţională de Gaz”, ultima medie fiind 8,72.

La polul opus se află şi liceele la care se intră cu medii foarte mici.

La nu mai puţin de douăzeci de specializări din judeţul Sibiu au fost medii de admitere sub 5, cele mai mici medii fiind la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, la specializarea Industie Alimentară, cu ultima medie de admitere 2,25 sau Colegiul Tehnic „Mediensis”, din Mediaş, la specializarea electronică automatizări, cu media 2,75.

La Liceul Tehnologic din Mîrşa, specializarea Mecanică, nu s-a ocupat niciun loc din cele 28 scoase la concurs.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

ADMITERE LICEU 2018 La trei licee din judeţul Iaşi, ultima medie de admitere se situează sub 3.00

La trei licee din judeţul Iaşi, ultima medie de admitere se situează sub 3.00, în timp ce la unităţile de elită s-a intrat cu medii de peste 9.50. Cea mai mare medie de admitere se înregistrează la Colegiul Naţional din municipiul Iaşi, ultima medie de intrare fiind 9.69.

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate publicate, luni, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, cea mai mică medie de admitere la liceu în judeţul Iaşi este 2,23, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la profilul Mecanică, la Liceul Tehnologic Târgu Frumos.

La alte două licee din judeţ, ultima medie de intrare a fost mai mică de 3.00. Este vorba de Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” şi Colegiul Tehnic ”Ioan Holban”, ambele din municipiul Iaşi, ultima medie de admitere fiind 2.67, respectiv 2.90.

 

Mediile de intrare cele mai ridicate se înregistrează la liceele de elită din municipiul Iaşi.

Astfel, la Colegiul Naţional, ultima medie de intrare este 9.69 la profilul Matematică-Fizică şi 9,56 la profilul Ştiinţe ale Naturii.

La Colegiul Emil Racoviţă, ultima medie la Matematică-Informatică este 9,55, în timp ce la Colegiul Costache Negruzzi, tot la Matematică-Informatică, ultima medie cu care s-a intrat este 9,50.

La zece specializări, de la licee diferite din municipiul Iaşi, ultima medie de intrare este mai mare de 9.00.

ADMITERE LICEU 2018 Bistriţa-Năsăud: O singură medie de 10 la admiterea în liceu; ultima medie 2.34

O singură medie de 10 s-a înregistrat în judeţul Bistriţa – Năsăud la admiterea la liceu, iar cea mai mică medie cu care s-a intrat în ciclul liceal a fost de 2.34. Trei elevi cu medii cuprinse între 6.05 şi 6.45 nu au fost repartizaţi.

Un singur elev din judeţul Bistriţa Năsăud a fost admis la liceu cu media 10, fiind vorba despre un absolvent al şcolii gimnaziale numărul 1 din Bistriţa. El a intrat la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa. La aceeaşi unitate de învăţământ au ajuns şi următorii opt elevi clasaţi în urma repartizării computerizate, care au avut medii între 9.90 – 9.99. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu a fost 2.34, alţi doi elevi obţinând medii sub 3.

De asemenea, la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” la specializarea matematică-informatică ultima medie cu care s-a intrat a fost 9.10, dar în cadrul unităţii de învăţământ ultima medie de admitere a fost 7.63 la proflul Filologie. Totodată, la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Bistriţa ultima medie de admitere a fost 7.06. 

 

Douăzeci şi trei de candidaţi din alte judeţe au fost admişi la licee din Bistriţa – Năsăud, ei fiind din Suceava, cea mai mulţi, Harghita, Mureş, Maramureş, Dâmboviţa.

Patruzeci şi opt de elevi au rămas nerepartizaţi, cele mai mari medii fiind între 6.05 şi 6.45

În judeţul Bistriţa – Năsăud au rămas libere peste 100 de locuri în şapte unităţi de învăţământ.

viewscnt

ADMITERE LICEU 2018 Timiş: Cea mai mică medie de admitere la liceu – 2,04

Cea mai mică medie de admitere la liceu în judeţul Timiş este 2,04, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la la Liceul Teoretic ”Sfinţii Kiril şi Metodii”, comuna Dudeştii NoI.

În urma repartizării computerizate a absolvenţilor de gimnaziu, la licee, în judeţul Timiş, candidatul cu cea mai mare medie – 10 – a fost admis la Colegiul Naţional ”C.D. Loga”, la profilul Matematică Informatică, iar candidatul cu cea mai mică medie – 2,04 – este la Liceul Teoretic ”Sfinţii Kiril şi Metodii”, comuna Dudeştii Noi.

Potrivit site-ului edu.ro, la Colegiul Naţional ”C.D. Loga”, la specializarea Matematică Informatică, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9.47. Tot la această specializare, prima notă a fost 10. La Ştiinţele Naturii, ultima medie a fost 9.01, iar la Ştiinţe Sociale – 8.74. La Filologie, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8.27. 

La Liceul Teoretic Grigore Moisil, ultimul intrat la profilul Matematică -Informatică a avut 9.15, iar la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, la specializarea Matematică-Informatică, s-a intrat cu 9.13, ultima medie, la Ştiinţele Naturii – 9.02, iar la Filologie – 8.23.

La Colegiul Naţional Bănăţean, ultima medie de intrare la profilul Matematică-Informatică a fost 8.97, la Ştiinţele Naturii – 8.85, la Ştiinte Sociale – 8.83 şi la Filologie – 8.19. La Ştiinţele Naturii în limba germană media ultimului admis a fost 5.37.

Elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi între 10 şi 13 iulie.

Dâmboviţa: 16 candidaţi nerepartizaţi la liceu. Toţi au medii mai mici de 4 şi peste jumătate provin de la aceeaşi şcoală

Şaisprezece absolvenţi au clasei a opta din judeţul Dâmboviţa au rămas nerepartizaţi la liceu, din cauză că nu au trecut suficiente opţiuni. Cei 16 au medii cuprinse între 2,46 şi 3,67, iar ultima medie cu care s-a făcut admiterea la un liceu din acest judeţ este 1,99. Nouă dintre cei 16 elevi care nu au fost repartizaţi la liceu provin de la aceeaşi unitate de învăţământ, respectiv de la Şcoala Gimnazială Româneşti Potlogi.

Elevul care a avut cea mai mică medie de admitere la liceu din judeţul Dâmboviţa va studia la Liceul Tehnologic ”Marin Grigore Năstase” Tărtăşeşti.

De asemenea, cu medii foarte mici, de puţin peste 2, au fost admişi absolvenţi de gimnaziu la clase de la Liceul Tehnologic ”Dr.C. Angelescu” Găeşti, Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” Găeşti, Liceul Tehnologic Cojasca, Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Vişina, Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu” Târgovişte sau Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Târgovişte la specializări precum Industrie textilă şi pielărie, Economic, Mecanică, Electronică-automatizări.

 

Elevii cu cele mai mari medii din judeţ au optat pentru Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” Târgovişte unde cea mai mică medie de admitere la cele patru clase de Matematică-informatică a fost de 8,29 sau la Colegiul Naţional ”Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, unde cea mai mică medie de admitere la Ştiinţele naturii este de 8,26.

ADMITERE LICEU 2018 Dolj: 15 elevi au fost admişi la liceu cu media generală 10; opt candidaţi au rămas nerepartizaţi

Cincisprezece elevi din judeţul Dolj au fost admişi la liceu cu media 10, iar la polul opus 56 de elevi au intrat la liceu cu medii între 2.02 şi 2.99. Opt candidaţi, toţi din judeţul Dolj, nu au fost repartizaţi, trei dintre ei având medii peste 6, iar unul având media 1.80.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, 3.433 de elevi s-au înscris pentru a participa la repartizarea computerizată, 3.266 fiind din Dolj, iar 167 din alte judeţe.

Din cei 3.433 de candidaţi înscrişi 3.425 candidaţi au fost repartizaţi. Opt candidaţi, toţi din judeţul Dolj, nu au fost repartizaţi, trei dintre ei având medii peste 6, iar unul având media 1.80. 

De asemenea, la nivelul judeţului Dolj, s-au înregistrat 15 medii de zece, 13 dintre elevi fiind admişi la Colegiul Naţional „Fratii Buzeşti” Craiova, iar câte unul la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova şi Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan Velovan” Craiova.

Unităţile de învăţământ unde s-a intrat cu cele mai mari medii sunt Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I” Craiova şi Colegiul Naţional ”Elena Cuza” Craiova. Astfel, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” ultima medie cu care s-a intrat la specializare Ştiinţe ale Naturii a fost de 9.85, iar ultima medie cu care s-a intrat în cadrul unităţii de învăţământ a fost de 8.96 la specializarea Ştiinţe Sociale.

La Colegiul Naţional „Carol I” Craiova, la Ştiinţe ale Naturii, ultima medie cu care s-a intrat a fost de 9.36, iar în cadrul liceului ultima medie cu care s-a intrat a fost 8.28 la Filologie.

De asemenea, aproape 400 de locuri au rămas libere în diverse unităţi de învăţământ.

ADMITERE LICEU 2018 Tulcea: Doi elevi au intrat la liceu cu media 10; cea mai mică medie de admitere – 2.15

Doi elevi au obţinut media de admitere 10 în judeţul Tulcea, în timp ce cea mai mică medie cu care un elev a fost admis este de 2.15. Nouă candidaţi nu au fost repartizaţi, ei având medii cuprintre între 4.02 şi 6.30

În judeţul Tulcea s-au înregistrat două medii de 10, acestea fiind obţinute de două absolvente de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea. Fetele au fost admise la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea.

De altfel, această unitate de învăţământ se află pe primul loc în judeţ, cea mai mică de admitere fiind de 7.72. La alte două unităţi de învăţământ ultima medie de admitere a fost peste 7, este vorba de Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, unde ultima media a fost de 7.69 şi Liceul Teoretic „Ion Creangă” – 7.07

Ultima medie cu care un elev a intrat la liceu în judeţul Tulcea a fost de 2.15, iar 12 elevi au fost admişi având media sub 3. Au existat nouă candidaţi nerepartizaţi, ei înregistrând medii cuprinse între 4.02 şi 6.30.

La nivelul judeţului au rămas libere 109 locuri, la opt unităţi de învăţământ.

ADMITERE LICEU 2018 Cea mai mică medie de admitere în Suceava – 2.22

Cea mai mică medie de intrare la admitere în judeţul Suceava este 2,22, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la un liceu din localitatea Dolhasca

În judeţul Suceava, la 11 specializări, ultima medie de intrare este sub 3.00. Candidatul cu punctajul cel mai mic, respectiv 2,22 a fost repartizat la Liceul Tehnologic Oltea Doamna din localitatea Dolhasca.

La şase specializări, ultima medie de admitere este mai mare de 9.00, pe primele două locuri situându-se Colegiul ”Ştefan cel Mare” din Suceava (9,56 – Matematică-Informatică) şi Colegiul ”Petru Rareş” (9.45-Matematică-Informatică). Tot la Colegiul ”Petru Rareş”, la specializarea Ştiinţe Sociale, ultima medie este  9.23. 

Şapte elevi cu media 10.00 s-au înscris la licee sucevene, patru dintre aceştia optând pentru unităţi de elită din municipiul Suceava, iar trei pentru Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

ADMITERE LICEU 2018 Vaslui: Niciun loc ocupat la specializarea Industrie Alimentară a Colegiului Tehnic Zorleni; cea mai bună unitate din judeţ – Liceul Mihai Kogălniceanu, cu ultima medie de admitere 9.22

La opt specializări de la diferite licee din judeţul Vaslui, ultima medie de intrare este mai mică de 3.00, în timp ce la Colegiului Tehnic Zorleni nu s-a ocupat niciunul din cele 28 de locuri de la specializarea Industrie Alimentară. Cea mai bună unitate din judeţ este Liceul Mihai Kogălniceanu, cu ultima medie de admitere 9.22.

Cea mai mică medie de intrare la admitere în judeţul Vaslui este 2,11, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la Liceul Tehnologic Petru Rareş din Bârlad.

La Liceul Tehnologic „Ion Mincu” din municipiul Vaslui, ultima medie de admitere la specializarea Mecanică este 2.18, la alte patru specializări de la diferite licee din judeţ ultima medie fiind de asemenea sub 3.00.

La Colegiul Tehnic din Zorleni, nu s-a ocupat niciun loc din cele 28 scoase la concurs la specializarea Industrie Alimentară.

La un singur liceu din Vaslui, ultima medie de admitere a fost peste 9.00. Este vorba despre Liceul Mihai Kogălniceanu, specializarea Matematică Informatică, unde ultima medie este 9.22.

ADMITERE LICEU 2018 Prahova: Liceu de prestigiu, cu locuri rămase neocupate la învăţământul cu predare în limba franceză

Cele mai căutate specializări în judeţul Prahova au fost Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale naturii cu predare în sistem bilingv, unde s-a intrat cu medii foarte mari. Astfel, la liceul cu cele mai mari medii de admitere din judeţ, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” ultima medie de admitere la Matematică-Informatică bilingv engleză a fost 9,6, în timp ce la acelaşi liceu cea mai mică medie de admitere la Ştiinţe ale naturii cu predare bilingv germană a fost 8,96 

De altfel, Colegiul „Mihai Viteazul” Ploieşti se Află pe primul loc în topul liceelor în ceea ce priveşte mediile de admitere, fiind urmat de alte două licee din Ploieşti, respectiv „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul „Ion Luca Caragiale„ şi unul din Câmpina – Colegiul „Nicolae Grigorescu”.

La polul opus se situează licee tehnologice care au în programa şcolară specializări precum Industrie alimentară, Mecanică, Estetica şi igiena corpului omenesc, unde au fost admişi absolvenţi de gimnaziu cu medii puţin mai mari de 2 şi unde nu au fost ocupate toate locurile. 

Spre exemplu, la Colegiul Agricol „Ghe. Ionescu Siseşti” din comuna Valea Călugărească, din 28 de locuri repartizate, conform programei şcolare, la speciializarea Industrie alimentară au fost ocupate doar 8 şi acelea cu medii foarte mici. La acest liceu a ajuns elevul cu cea mai mică medie de admitere din judeţ, respectiv 2,22. O situaţie similară se înregistrează şi la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” din municipiul Câmpina, unde va studia elevul care a obţinut a doua cea mai mică medie de admitere din Prahova, respectiv 2.98. Acesta a fost admis la specializarea Industrie alimentară, unde din 28 de locuri au fost ocupate doar 18.

În judeţul Prahova au rămas neocupate în urma repartizării computerizate peste 400 de locuri. Cele mai multe dintre acestea sunt la licee considerate slabe, însă există şi situaţii în care au rămas libere locuri la unităţi de învăţământ de prestigiu. Spre exemplu, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti, aflat în topul liceelor din judeţ, are libere cinci locuri la specializarea Filologie bilingv franceză.

ADMITERE LICEU 2018 Teleorman: Peste 200 de locuri prevăzute în cifra de şcolarizare pentru liceu, rămase neocupate

Peste 200 de locuri prevăzute în cifra de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019 la clasa a noua au rămas libere la licee din judeţul Teleorman la specializări precum Matematică-informatică, Ştiinţe ale naturii, Mecanică, Comerţ sau Agricultură.

La Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Alexandria, una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ liceal din judeţ, a rămas neocupat un loc la specilaizarea Matematică-informatică bilingv engleză.

Locuri neocupate au rămas şi la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Roşiori de Vede, la Colegiul Tehnic „G-ral D. Praporgescu” Turnu Măgurele, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roşiori de Vede, Liceul Tehnologic „Andrei Şaguna” Botoroaga, precum şi la liceele teoretice din Zimnicea, Videle şi Olteni.

Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu în judeţul Teleorman este 1,93, iar la nivelul judeţului sunt zeci de clase de la mai multe licee
unde ultima medie de admitere este mai mică de 5.

În topul liceelor considerate bune se află Colegiul Naţional „Anastasescu” Roşiori de Vede unde cea mai mică medie de admitere din cele două clase de filologie este 7,37. Cu note peste 7 au fost admişi elevii care vor studia la specializările Filologie şi Matematică-informatică la Colegiul Naţional Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria precum şi la casa de filologie a Liceului Teoretic din Videle.

ADMITERE LICEU 2018 Călăraşi: Cea mai mică medie de admitere este 2,24. Doi elevi au rămas nerepartizaţi la liceu

În judeţul Călăraşi cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu anul acesta este 2,24, absolventul de şcoală gimnazială care are această medie urmând să studieze la clasa de Mecanică de la Liceul Tehnologic „Ion Ghica” din Olteniţa. 

Liceul Teoretic „Neagoe Basarab„ din Olteniţa este unitatea de învăţământ cu cea mai mare ultimă medie de admitere pentru profilul Matematică-Informatică, unde toţi elevii au medii de peste 8,38.

Pe locul al doilea în ceea ce priveşte mediile de admitere mari se situează clasa de filologie de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” din municipiul Călăraşi, unde cea mai mică medie de admitere este 8,01. 

Doi absolvenţi de gimnaziu au rămas nerepartizaţi din cauză că nu au trecut suficiente opţiuni pe fişele de înscriere la liceu. Cei doi au medii de 5,98, respectiv 6,42.

ADMITERE LICEU 2018 Giurgiu: La un liceu din municipiul Giurgiu, o clasă întreagă a rămas neocupată. După repartizare, sunt clase cu cinci-şase elevi

O clasă întreagă de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” din Giurgiu a rămas neocupată în urma repartizării computerizate a absolvenţilor de şcoală gimnazială. Este vorba despre clasa de Mecanică, unde nici un elev nu s-a înscris.

La acelaşi liceu, la specializarea Electric, din 28 de locuri au fost ocupate doar şase, iar la Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” din Giurgiu, din 56 de locuri la specializarea Ştiinţele naturii au fost ocupate doar 5.

La nivelul judeţului Giurgiu, au rămas libere peste 250 de locuri la şapte licee, la specializări precum, Agricultură, Turism şi alimentaţie, Silvicultură, Comerţ, Mecanică, Ştiinţe sociale.

Absolvenţii de gimnaziu cu medii mari au optat pentru Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu, unde cea mai mică medie de admitere în cele două clase de Filologie este 7,94, iar ultima medie de admitere din cele trei clase de Matematică-informatică este 7,74.

La clasa de Ştiinţe sociale, ultima medie la cel mai bine cotat liceu din Giurgiu a fost 7,35.

ADMITERE LICEU 2018 Argeş: Nouă absolvenţi de gimnaziu au intrat la liceu cu medii sub 3; cea mai mică medie de admitere din judeţ a fost 2,30

Colegiile Naţionale „Ion C. Brătianu”, „Zinca Golescu” şi ”Alexandru Odobescu”, toate din Piteşti, sunt liceele din Argeş cu cele mai mari medii de admitere din judeţîn urma repartizării computerizate din acest an. Absolvenţii cu cele mai mari medii au optat pentru specializările din cadrul profilului real, respectiv Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale naturii, unde mediile de admitere la cele trei licee sunt peste 8,50. În ceea ce priveşte profilul Uman, cea mai mică medie de admitere la specializarea Filologie la CN „Ion C. Brătianu” din Piteşti este 8,99, la clasa cu predare bilingv română-engleză.

Nouă absolvenţi de gimnaziu din judeţul Argeş au intrat la liceu cu medii mai mici de 3. Cea mai mică medie de admitere a fost 2,30, iar elevul cu această medie va studia la specializarea Economic din cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1 Mărăcineni.

Peste 200 de locuri au rămas libere la liceele din judeţul Argeş. Unele dintre acestea sunt la specializări precum Matematică-Informatică din cadrul Liceelor teoretice din Costeşti sau Topoloveni, dar şi la filologie, la Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu” din Piteşti. Cele mai multe locuri neocupate sunt la specilaizări precum Mecanică la licee tehnologice3 din Ştefăneşti, Stâlpeni, Mozăceni sau Câmpulung.

ADMITERE LICEU 2018 Olt: Cinci elevi au fost admişi la liceu cu media 10, cea mai mică medie de admitere – 2.04; doi elevi cu medii de 6.77 şi 7 au rămas nerepartizaţi

Cinci elevi din judeţul Olt au fost admişi la liceu cu media 10, iar cea mai mică medie cu care un elev a intrat în ciclul liceal este 2.04. În total, 14 elevi au intrat la liceu cu medii sub 3. În schimb, doi elevi cu medii de 6.77 şi 7 au rămas nerepartizaţi.

Cinci medii de 10 s-au înregistrat în judeţul Dolj la admiterea în liceu, trei candidaţi fiind admişi la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina şi câte unul la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş şi la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina.

Cea mai mică medie de admitere a fost 2.04, iar în total 14 elevi cu medii sub 3 au intrat la liceu. Patruzeci de candidaţi nu au fost repartizaţi, cele mai mari medii ale celor care nu au intrat la liceu fiind 7 şi 6.77.

De asemenea, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, ultima medie de admitere a fost 8.09, iar Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina s-a intrat cu 7.14, aceasta fiind ultima medie de admitere.

Totodată, 40 de candidaţi din alte judeţe au fost repartizaţi la unităţi de învăţământ din Olt, ei provenind din Dolj, Vâlcea şi Argeş.

ADMITERE LICEU 2018, REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2018: Potrivit MEN, dintre cei 114.115 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.809 elevi (98,85%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate.

Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev. 

Primele cinci specializări la nivel naţional în funcţie de ultima medie de admitere sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: Matematică-informatică – ultima medie de admitere – 9,91, Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” din Constanţa: Matematică-informatică – ultima medie de admitere – 9,85, Colegiul National „Fratii Buzeşti” Craiova: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere – 9,85, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere – 9,84 şi Colegiul Naţional „B. P. Haşdeu” din Buzău: Matematică-informatică –  ultima medie de admitere – 9,78.

Primele cinci licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,61 – ultima medie de admitere; Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,57 – ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,50 – ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,45 – ultima medie de admitere, şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,45 – ultima medie de admitere.

”1306 elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra fie în etapa de soluţionare a cazurilor speciale  (16-18 iulie), fie în a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă”, anunţă MEN.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 10 – 13 iulie candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 12.014 elevi la specializări vocaţionale (dintre care 600 de elevi în învăţământul militar), 1.933 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 863 de elevi în învăţământul special. Alţi 17.756 de elevi s-au înscris pentru învăţământul profesional.