Admitere DURĂ la Universitatea de Medicină din Capitală

Admitere mai dură la Universitatea de Medicină din Capitală. Dacă până anul trecut un candidat putea să depună dosare pentru mai multe specializări, acum trebuie să opteze pentru o singură facultate.

23 iul. 2014, 06:56
Admitere DURĂ la Universitatea de Medicină din Capitală

 Aproape 4.000 de tineri susţin, miercuri, examenul de admitere la Medicină, unde sunt aproape 5 candidaţi pe un loc.

Facultăţile de medicină rămân în topul celor mai căutate specializări, deşi statisticile arată să sunt mai mult o rampă de lansare spre străinătate.

Un număr de 3.802 de candidaţi au fost validaţi la finalul sesiunii de înscriere pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF „Carol Davila”, la Facultatea de Medicină fiind 4,5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentară sunt 3,9 candidaţi pe un loc la buget.

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.334 de candidaţi, dintre care şi 24 olimpici. La Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 515 candidaţi, pentru Facultatea de Farmacie şi-au depus dosarele 435 elevi de liceu, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală au optat 518 candidaţi.

Examenul de admitere pentru toate facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va avea loc miercuri, 23 iulie, începând cu ora 09.00.

Durata probei scrise este de două ore şi jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, două ore pentru admiterea la specializările Asistenţă Medicală generală şi Moaşe şi respectiv o oră şi jumătate pentru celelalte specializări ale FMAM.

Corectarea lucrărilor/chestionarelor de concurs se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor (din rândul candidaţilor care semnează pe chestionar alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) sau prin corectură manuală, în cazul imposibilităţii realizării corecturii electronice urmând, ulterior, verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor. În urma reverificărilor, punctajele comunicate în sală pot suferi modificări. Pe durata corectării lucrărilor, candidaţii rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală.

Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor după termenul de contestaţii şi rezolvare a acestora.

Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se înregistrează şi se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora).

Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate. Lucrările/chestionarele de concurs constituind obiectul contestaţiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor.

Decizia comisiei de contestaţii privind rezultatele probei scrise este definitivă. După afişarea rezultatelor finale, actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti scoate anul acesta la concurs, în cadrul celor patru facultăţi, 930 de locuri finanţate de la buget, dar şi 520 de locuri disponibile la taxă.