Admitere Universitatea Ştefan cel Mare Suceava. Vezi câte locuri sunt pentru sesiunea de admitere din toamnă

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV) oferă pentru sesiunea de admitere din toamnă aproximativ o mie de locuri, pentru candidaţii din România, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei academice Codruţ Şerban.

21 aug. 2018, 12:30
Admitere Universitatea Ştefan cel Mare Suceava. Vezi câte locuri sunt pentru sesiunea de admitere din toamnă

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere pe 10 septembrie, iar perioada de înscriere se va derula până în zilele de 12-13 septembrie.

Pentru această sesiune, oferta programelor de licenţă ale celor zece facultăţi cuprinde 297 de locuri bugetate, dintre care un loc pentru absolvenţii de licee din mediul rural, iar şapte pentru candidaţii de etnie romă, precum şi 653 de locuri cu taxă.

Forma de învăţământ la distanţă (ID) oferă un număr de 300 de locuri, repartizate pe nouă programe de studii, iar absolvenţii de liceu cu domiciliul în mediul rural beneficiază de scutire de la taxa de înscriere.

Potrivit Agerpres, pentru studiile universitare de masterat sunt 105 de locuri fără taxă, dintre care nouă pentru candidaţii de etnie romă, şi 600 de locuri cu taxă.

La programele de conversie profesională mai sunt disponibile două sute de locuri.

În această sesiune, USV va avea un centru de înscrieri şi înmatriculări la Vatra Dornei, ce va funcţiona în sala de conferinţe a Centrului de Pregătire şi Formare Continuă al Universităţii, situat pe Strada Parcului, nr. 25B.

Totodată, pe 10 septembrie va fi demarat procesul de admitere la studiile de doctorat, pentru care USV scoate la concurs 49 de locuri, dintre care două pentru romi, 25 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 24 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă.

Alte 12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni, zece fiind cu bursă, la care se mai adaugă 70 de locuri cu taxă.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până pe 19 septembrie.