Adolescentă VIOLATĂ în spital de un asistent medical. Cum s-a întâmplat GROZĂVIA

Asistentul medical din Brăila acuzat că a violat o pacientă minoră chiar pe patul de spital a fost reţinut. Dacă în urmă cu două luni, când au fost formulate primele acuzaţii, examenul medical nu a relevat niciun viol, proba ADN a arătat totuşi existenţa unui abuz. Conducerea Spitalului Judeţean Brăila ia acum măsuri, iar colegii bărbatului sunt împărţiţi în două tabere.

RomaniaTV.net
04 sept. 2015, 06:18
Adolescentă VIOLATĂ în spital de un asistent medical. Cum s-a întâmplat GROZĂVIA

O eleva de 17 ani care a fost internată la Spitalul Judeţean din Brăila în luna iulie pentru o operaţie de apendicită a acuzat un asistent medical în vârstă de 58 de ani că ar fi abuzat-o sexual. Părinţii fetei au aflat imediat şi au dus-o pe adolescentă la un control ginecologic, care nu a relevat, însă, urme de viol, astfel că bărbatul a scăpat basma curată. Joi, însă, el a fost săltat de poliţişti chiar de la spital şi dus la audieri, unde a fost reţinut, procurorii având acum împotriva lui proba ADN. Mai exact, in secretiile vaginale recoltate de la tânăra de 17 ani a fost descoperita saliva asistentului Viorel Milcu.

Bărbatul urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu mandat de arestare preventivă.

Conducerea Spitalului Judetean este socata, la fel ca si colegii barbatului de 58 de ani, potrivit infobraila.ro. Medicul Mihai Iugulescu, managerul unitatii spitalicesti, a anuntat ca va reporni ancheta interna, declansata in urma cu doua luni si sistata dupa ce violul se dovedise a fi o gluma proasta. Oricum, dupa incidentul din iunie, la nivelul unitatii spitalicesti s-a hotarat ca asistentii si infirmierii sa nu mai intre singuri in saloanele pentru femei, ci doar in tandem.

„Sunt ingrozit de ce mi-a fost dat sa aud! Asistentul nu a avut niciodata probleme disciplinare, nu a creat situatii care sa ne trezeasca semne de intrebare. Este un asistent cu experienta. Vom discuta maine (n.r. astazi) cazul si vom redeschide ancheta interna. E foarte grav ce am auzit”, ne-a declarat Iugulescu.

Iniţial, s-a considerat că tânăra de 17 ani l-a acuzat pe asistentul medical că a violat-o de teamă că vor afla parinţii că nu mai era virgină.

Jurnalistii Infobraila au reusit sa discute, ieri seara, cu doua dintre colegele barbatului acuzat de viol, care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Infirmierele nu au dorit sa vorbeasca nici macar cu reportofonul inchis.

„Mi s-a facut pielea gaina cand am auzit ca l-au arestat. Am auzit ca l-au luat fara catuse, de aia s-a auzit tarziu si la noi. Schimbasem cateva vorbe dimineata. Daca a facut asa ceva, e normal sa plateasca. Asa ceva nu se face! Multi ziceau ca ar fi fost in stare, ca e la a sasea nevasta si mai multe, dar doar el stie cum s-a intamplat. El asa era foarte OK, nu sarea din orice cu gura, dar uneori nu stii ce se ascunde in spatele a ceea ce vedem. Sotia lui nu prea a vorbit despre ce s-a intamplat atunci”, ne-a spus o asistenta de la Chirurgie 2.

O alta asistenta il descrie pe Milcu ca fiind unul dintre „cei mai buni” colegi din spital, subliniind ca nu crede ca „domnul Viorel” ar fi fost in stare sa comita o astfel de fapta: „Bag mana in foc ca nu a recurs la asa ceva. Chiar am vorbit si cu alte fete si zic ca nu au vazut vreodata gesturi neobisnuite la el.”

Sotia acuzatului este si ea asistent medical in spital, la sectia Anestezie-Terapie Intensiva.