Unităţile unde au stat 30 de adolescenţi din Vaslui, contacţi ai unei persoane infectate cu noul coronavirus, au fost închise

30 de adolescenţi din Vaslui, contacţi ai unui caz pozitiv de coronavirus, au fost depistaţi de autorităţi în staţiunea Costineşti, răspândiţi în trei unităţi de cazare. 18 dintre ei au fost preluaţi de echipaje medicale venite din judeţul Vaslui, iar ceilalţi sunt carantinaţi în vila în care au fost cazaţi, urmând să fie şi ei preluaţi de autorităţile vasluiene, informează News.ro.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 09:13
Unităţile unde au stat 30 de adolescenţi din Vaslui, contacţi ai unei persoane infectate cu noul coronavirus, au fost închise

În seara de 4 august, DSP Constanţa a fost înştiinţată de către DSP Vaslui de faptul că, în staţiunea Costineşti, s-ar afla 30 de tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, prezenţi pe litoral pentru a participa la un eveniment privat.

Informarea a venit în contextul în care cei 30 de tineri sunt consideraţi contacţi direcţi ai unui caz confirmat de Covid-19, din judeţul Vaslui”, a precizat Prefectura Constanţa într-un comunicat de presă.

În urma controalelor efectuate de echipaje din cadrul Poliţiei Costineşti şi Jandarmeriei Constanţa, s-a constatat faptul că cele 30 de persoane au ajuns în Costineşti în jurul datei de 1 august, fiind cazaţi în trei locaţii. Astfel, într-o vilă au fost cazate zece persoane, în altă vilă 13, iar alte opt persoane stăteau într-o pensiune.

Citeşte şi Traian Băsescu, despre starea de urgenţă: „E de neaplicat. Populaţia a fost atât de prost tratată încât respinge recomandările”

La cele două vile, autorităţile au constatat faptul că nu erau respectate măsurile impuse de situaţia epidemiologică. În consecinţă, administratorii unităţilor de cazare au fost amendaţi cu câte 10.000 de lei fiecare. În plus, orice activitate turistică a fost interzisă la cele două unităţi de cazare. La vila respectivă nu au fost găsite nereguli, a mai anunţat Prefectura Constanţa.

Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluaţi de echipaje SMURD venite din Vaslui, iar celelalte persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua şi transporta spre judeţul de domiciliu. Niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptome de coronavirus. Proprietarilor celor trei locaţii de cazare li s-a recomandat efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie.