Adolescentul din Craiova cu peste 100 de dosare de furt, arestat

Poliţiştii din Craiova au trimis după gratii cel mai cunoscut infractor minor din oraş. Băiatul de doar 15 ani avea anul trecut peste 100 de dosare pentru furturi, dar a scăpat de toate pentru simplul fapt că era minor. După ani la rând de spargeri după spargeri, băiatul a ajuns în arest, informează România TV.

17 mai 2016, 15:48
Adolescentul din Craiova cu peste 100 de dosare de furt, arestat

Băiatul din Craiova avea în portofoliu 120 de furturi la vârsta de doar 14. În ultimii ani, acesta a spart sute de maşini parcate pe străzile din jurul locuinţei sale. Modul lui de operare era cu ajutorul unei pietre de bujii. Spărgea geamul maşinii şi în doar câteva secunde fura tot ce îi cădea în mână.

Poliţiştii îl cunoşteau bine pe băiat, dar au fost nevoiţi să claseze toate dosarele penale deschise pe numele lui, pentru că era prea mic.

Timp de patru ani, Mădălin le-a dat adevărate bătăi de cap poliţiştilor de la furturi auto. Oamenii legii ştiau că el este autorul spargerii pentru că identificau modul de operare, însă, de fiecare dată erau nevoiţi să îl lase în libertate. Poliţiştii aşteptau momentul în care Mădălin va răspunde în faţa legii şi va putea fi pedepsit.

Luna aceasta, adolescentul a dat lovituri noi, însă, norocul l-a părăsit. A împlinit 15 ani şi a fost arestat după ce specialiştii au decis că băiatul are discernământ şi poate fi tras la răspundere.

„Ulterior, judecătorii au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Adolescentul a crescut într-o familie dezorganizată şi era deseori trimis de rude la cerşit. În timp a devenit expert în furturi din maşini. Acum, el riscă să ajungă într-un centru de detenţie pentru minori.

Citeşte şi Un adolescent de 15 ani, arestat pentru comiterea a 16 infracţiuni de furt şi tentativă de furt