Adolescentul român ucis în bătaie la Paris a fost atacat din CAUZA ETNIEI sale

Familia adolescentului de etnie romă ucis în bătaie, în Franţa, afirmă că tânărul a devenit ţinta atacatorilor din cauza etniei sale.

24 iun. 2014, 16:02
Adolescentul român ucis în bătaie la Paris a fost atacat din CAUZA ETNIEI sale

Pamela, presupusa soţie a adolescentului de etnie romă care a fost bătut de către un grup de tineri la Paris şi lăsat apoi să moară, susţine că tânărul a fost atacat pentru că ‘acei oameni urăsc ţiganii‘, scrie marţi The Telegraph, citat de Agerpres.

Pamela afirmă că atacul a fost motivat de ura rasială. ‘Au vrut să-l omoare, să-i ia viaţa. Asta au vrut să-i facă’, a afirmat ea. ‘Nu cred că el a făcut ceva. Acest lucru s-a întâmplat pentru că acei oameni urăsc ţiganii. Acesta este motivul. Ei urăsc ţiganii’, a mai spus Pamela.

Tânărul de etnie romă cunoscut drept ‘Darius’ – al cărui nume real este Gheorghe C. – a fost bătut de un grup de tineri, aruncat într-un cărucior de supermarket şi lăsat să moară pe marginea drumului. Un vecin rom, care trăieşte în zonă de mai mulţi ani, l-a găsit pe băiat inconştient într-o parcare, aruncat în cărucior, cu faţa umflată de la lovituri.

Darius a locuit în apropiere de Oradea împreună cu soţia şi cei doi copii, însă a plecat pentru că a avut unele probleme, potrivit declaraţiilor făcute de unchiul său Vereş Cantemir.