Adormirea Maicii Domnului: Nu vă tundeţi şi nu mergeţi înapoi

Adormirea Maicii Domnului: De Sfânta Marie Mare există o serie de tradiţii şi obiceiuri care încă se mai ţin în unele zone ale ţării.

RomaniaTV.net
14 aug. 2015, 17:34
Adormirea Maicii Domnului: Nu vă tundeţi şi nu mergeţi înapoi

O superstitie straveche ne arata ca pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, nu este bine sa ne tundem parul sau sa il aruncam la gunoi.

De asemenea, evitati sa mergeti inapoi. Se spune ca acesta este un obicei care o intristeaza pe Maica Domnului.

Citeşte şi SFANTA MARIA, ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Ce trebuie să facă fetele nemăritate pe 15 august

In anumite zone ale tarii, de Sfânta Marie Mare, exista obiceiul ca fetele necasatorite sa culeaga flori pe care le duc ulterior la biserica pentru a fi sfintite. Odata ce slujba se termina, iau aceste flori acasa si le asaza drept ofranda la icoana Maicii Domnului. Se spune ca aceste flori sunt investite de Maica Domnului cu puteri vindecatoare, dar nu numai. Ele aduc in casa pe care o impodobesc sanatate, paza de primejdii, dar si noroc si binecuvantare.

Tot de Sfânta Marie Mare, fetele nemaritate se roaga Maicii Domnului pentru a le da un ursit bun si o soarta favorabila in dragoste si casnicie.

ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Istoria sărbătorii de Sfanta Maria

Nu se aprinde focul în sobă. O altă superstiţie legată de ziua Adormirii Maicii Domnului spune că nu este bine să se aprindă focul în sobă, acesta fiind un gest care atrage boala şi ghinionul.

De asemenea, este interzis scăldatul în ape curgătoare.