Adrian Curaj: „Mă dor rezultatele de la simularea Bacalaureatului”

Ministrul Educației, Adrian Curaj, consideră că rezultatele înregistrate la simularea examenului de Bacalaureat "prezintă de fapt o stare a sistemului de educație din România".

22 mart. 2016, 14:33
Adrian Curaj: „Mă dor rezultatele de la simularea Bacalaureatului”

„Mă dor rezultatele. Rezultatele, așa cum le vedem, care sunt într-un fel sau altul aceleași pe ultimii ani, prezintă de fapt o stare a sistemului de educație din România. Intervenții punctuale, lipsă de coerență și predictibilitate, declarații și nu acțiuni cu siguranță că nu fac bine educației românești. Eu am încredere că în perioada scurtă pe care o am la dispoziție avem niște acțiuni coerente și cred că aceste acțiuni vor putea să transmită mesaje de continuitate de viitor. Investim acum, vom lua decizia și sper ca într-un an, doi, trei, cinci rezultatele să se vadă”, a declarat marți ministrul Educației.

El a spus că a discutat cu inspectoratele școlare să adopte măsuri ferme în această privință.

„Am vorbit cu inspectoratele școlare să aibă acțiuni ferme, corective. Să știți că mă doare atunci când discut de acțiuni corective, aș vrea să văd o școală puternică la nivelul la care România este capabilă să aibă școală. Profesorii trebuie să lucreze cu elevii”, a arătat demnitarul.

Adrian Curaj a spus că a recomandat inspectoratelor școlare să organizeze o altă simulare a Bacalaureatului, la nivel județean, în luna mai.

„Am și recomandat ca, în luna mai, să aibă un nou test intern la nivel de județ, astfel încât exercițiul examenului, pentru că uneori contează și exercițiul examenului să fie repetat. Sunt convins că rezultatele vor fi bune, dar nu vor fi spectaculoase, ele sunt în spiritul de educație pe care l-ai construit în 25 de ani. Avem nevoie de coerență, școala românească este deosebită, avem profesori și copii în care să investim”, a explicat ministrul.

REZULTATE SIMULARE Bacalaureat 2016. Numai 38,39% din elevi de clasa a XII-a au obţinut medie de promovare