Adrian Despot, primele declaraţii la o lună de la incendiul din Colectiv. „Cea mai bună terapie a fost…”

Adrian Despot nu a vorbit prea mult despre incendiul din Colectiv, deşi pe 30 octombrie se afla şi el în localul în care focul a încheiat în cel mai îngrozitor mod cu putinţă un concert rock, al trupei Goodbye To Gravity. Solistul de la Viţa de Vie a reuşit să iasă printre primii din club şi apoi s-a întors pentru a încerca să-i scoată şi pe alţii de acolo. A scăpat relativ întreg fizic, dar recunoaşte că a fost foarte marcat de cele întâmplate.

RomaniaTV.net
01 dec. 2015, 19:16
Adrian Despot, primele declaraţii la o lună de la incendiul din Colectiv. „Cea mai bună terapie a fost…”

Adrian Despot nu se simte un erou, deşi a cărat pe braţe mai mulţi răniţi din Colectiv. Nu a făcut decât să-şi salveze „familia” din flăcări, spune el, vorbind despre cei care se aflau în club în acea seară.

„Ne-a marcat pe toţi. E o traumă colectivă. O traumă cu care va trebui să trăim. Va trebui să avem grijă să nu se mai întâmple. Erau oamenii mei, erau viaţa mea, făceau parte din viaţa mea. Am încercat să stau cât mai mult cu copiii mei, asta a fost cea mai bună terapie pentru mine. Mă simt foarte bine în preajma copiilor. După Colectiv s-a născut un alt Adrian Despot, pe care nu am reuşit încă să îl cunosc. Îmi trebuie timp. Pentru mine nu s-a terminat. Am în continuare prieteni în spitale, copii care au fost la concert şi sunt în stare gravă. Nu suport durerea. Simt nevoia să ajut oamenii, să schimb lucrurile pe care pot să le schimb. Cred că fiecare e făcut pentru ceva, eu simt să ajut prin acţiuni umanitare. Foarte mare greutate s-a pus pe umerii mei. Nu sunt un erou, am făcut ce am făcut pentru că acolo se afla familia mea”, a declarat Adrian Despot, pentru Pro TV.

60 de oameni au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie. 26 au fost scoşi fără suflare din „clubul groazei”, iar restul au decedat în spitale din ţară sau din străinătate, din cauza arsurilor.