Adrian Dobre: PSD nu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România

PSD nu a intenționat și nu intenționează să naționalizeze sistemul de pensii private din România, afirmă, într-un comunicat transmis miercuri, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

12 apr. 2017, 13:32
Adrian Dobre: PSD nu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România

„PSD dezminte categoric că actuala majoritate parlamentară sau actualul Guvern ar intenționa să naționalizeze sistemul privat de pensii din România. Această știre este falsă (fake news) și a fost deja infirmată de Ministrul Finanțelor Publice și de către Ministrul Muncii și Justiției Sociale”, susține Dobre, potrivit sursei citate.

Dobre menționează că „o astfel de măsură nu se regăsește nici în programul prezentat de PSD în timpul campaniei electorale, nici în programul de guvernare asumat de Guvernul Grindeanu și aprobat de Parlamentul României.

„Dimpotrivă, ca partid aflat la guvernare, PSD își dorește să dezvolte un parteneriat cu mediul de afaceri și consideră că pensiile private reprezintă un pilon important în sistemul asigurărilor sociale din România. PSD consideră că răspândirea de informații false în legătură cu astfel de subiecte reprezintă o acțiune iresponsabilă, care creează tensiuni nejustificate și provoacă îngrijorări în rândul beneficiarilor sistemului privat de pensii”, arată Adrian Dobre, potrivit sursei citate.