Adrian Duicu riscă să fie suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat într-un dosar de corupţie, va fi suspendat din funcţie imediat cum pe adresa Prefecturii Mehedinţi va ajunge "motivarea" Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), informează Agerpres.

RomaniaTV.net
10 apr. 2014, 13:08
Adrian Duicu riscă să fie suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi

Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat joi, pentru Agerpres, că măsura are la bază Legea administraţiei publice locale care îl obligă ca în termen de 48 de ore, după ce va primi motivarea ÎCCJ, să procedeze la suspendarea celui în cauză.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ Mehedinţi vor prelua atribuţiile preşedintelui Adrian Duicu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a exclus posibilitatea ca după expirarea celor 30 de zile de arest şi după soluţionarea definitivă a cazului în care să nu se pronunţe o condamnare, Adrian Duicu să revină în funcţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, miercuri noapte, ca preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este urmărit penal de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită.

În arest rămân şi ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Constantin Ponea, şi Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova.

Instanţa supremă le-a respins celor trei contestaţiile depuse împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.