ADRIAN IOVAN, ultima convorbire înainte de prăbuşirea avionului

Adrian Iovan a avut ultima convorbire cu cei de la Romatsa după ce a trecut de Sibiu, când a anunţat că va coborî la o altitudine de 2.100 de metri, mai mică decât cea normală, pentru că nu vedea nimic din cauza ceţii, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu.

20 ian. 2014, 21:30
ADRIAN IOVAN, ultima convorbire înainte de prăbuşirea avionului

ADRIAN IOVAN a murit. Directorul Romatsa, Aleodor Frâncu, a precizat că aeronova condusă de Iovan a plecat în scop umanitar, pilotul având ultima convorbire cu ei după ce a depăşit zona Sibiului. 

ADRIAN IOVAN ar fi anunţat atunci că va cobarî la 2.100 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, explicând că nu vede nimic din cauza ceţii.

„A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a declarat preşedintele Romatsa.

ADRIAN IOVAN A MURIT

Frâncu a mai spus că echipa medicală era aşteptată să ajungă la Oradea în jurul orei 16.00 şi a precizat că nu exclude ca la aparatul de zbor să fi apărut probleme tehnice.

Una dintre victimele accidentului aviatic de luni după-amiază, din Munţii Apuseni, a murit, a declarat, în cursul serii, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, fără a preciza numele acesteia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o persoană din cele şapte aflate în avionul care a aterizat forţat a murit, iar celelalte şase victime au fost preluate de echipele de salvare şi vor fi coborâte până în comuna Horea, de unde vor fi preluate de ambulanţe.

Alina Marescu a spus că persoana decedată este un bărbat, fără a oferi alte detalii.

Printre persoanele rănite mai grav se aflau o studentă şi pilotul Adrian Iovan, care a rămas încarcerat între fiarele avionului.

ADRIAN IOVAN, biografie

ADRIAN IOVAN care se afla la mansa aparatului de zbor BN-2 care apartinea Academiei Superioare de Aviatie si care a fost implicat intr-un grav accident aviatic.

Pilotul Adrian Iovan terminat Liceul de Aviatie Aurel Vlaicu. Apoi a dat examen la aeronave si a intrat fara loc. Adrian Iovan spune ca putea sa mearga la «Metalurgie» sau la Institutul de Marina. Da’ nu se vedea în turnatorie si nici pe punte cu undita-n mâna!  Asa a ajuns la Bobocu! Erau 1.300 de candidati pe 60 de locuri.

Biografia de pilot adevarat a lui Adrian Iovan a început cu pilotoajul pe AN 2-uri. Sase ani la agricultura… În scoala a fost primul…, în ’79, un YAR 823.

La viata sa a stat la mansa mai multor tipuri de aeronave: IL 18, AN 24, BN 2 si, cel mai important, a pilotat marile Boeing-uri 737. Pe ele a zburat peste 13.000 de ore.

Acum, iesit la pensie Adrian Iovan isi completeaza veniturile pilotând BN 2-uri, „Britten Norman 2” cu opt locuri.

Acelasi tip de avion care s-a prabusit astazi in zona Belis-Scarisoara. Cel mai grav incident din cariera sa de pilot a fost la o cursa spre Malaga. A intrat cu Boeingul plin cu pasageri în niste nori care nu apareau pe radar: „Am crezut ca se rupe avionul! Mi-am zis ca trebuie sa vina pensia!”, declara Adrian Iovan intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Are trei probleme. Una cu Guvernul, alta cu ING si a treia cu Blue Air. „Guvernul a nationalizat pensiile. Mi-a luat 80%!”, e suparat. Normal, de te gândesti ca din 15.000 de lei pe luna, acum abia sare de 2.000. Zice ca nu are rate, dar ca alti colegi de aviatie au mari probleme financiare.

Adrian Iovan era bunic la 55 de ani

Barbat realizat, divortat si, pe limba sa: „Liber ca pasarea cerului!”. Avea 26 de ani când Adrian Iovan s-a  însurat prima oara. „… A fost o casnicie frumoasa, dar obisnuita. E normal sa fiu bunic. Fata mea are 28 de ani”.

A doua nevasta i-a fost creatoarea de moda Romanita IOVAN fosta marea iubire a lui IRINEL COLUMBEANU.

Adrian Iovan s-a casatorit cu Romanita Iovan (fosta Ciolcan) în iunie 2003 Cei doi au un baietel de doi ani, Adrian Albert.

Mariajul creatorei de moda Romanita Iovan cu pilotul de aviatie Adrian Iovan s-a încheiat prin procesul de divort care a avut loc  la Judecatoria sectorului 1.

Cuplul Iovan a intrat în atentia presei în octombrie 2005, când Bogdan Iancu, un hot care a intrat prin efractie în locuinta acestora din Bulevardul Primaverii, a fost împuscat de Adrian Iovan.