Adrian Mutu se retrage. Bilanţul RUŞINOS al unei cariere pline de SCANDALURI

Adrian Mutu a revenit în ianuarie în România cu vise de Euro 2016, iar după doar cinci luni, în mai, şi-a anunţat retragerea din fotbal. Mutu, 37 de ani, a fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români ai ultimilor 20 de ani, dar caracterul şi viaţa nesportivă i-au distrus cariera.

31 mai 2016, 14:22
Adrian Mutu se retrage. Bilanţul RUŞINOS al unei cariere pline de SCANDALURI

Adrian Mutu a jucat la echipe de top, ca Dinamo, Inter, Chelsea, Juventus, Parma şi Fiorentina, dar nu a câştigat nicii un trofeu. În palmaresul său figurează un titlu cu Dinamo, în sezonul 1999-2000, când a jucat însă doar în tur (a fost transferat la Inter în iarnă), şi două cu Juventus, 2004-2005 şi 2005-2006, retrase ulterior după scandalul meciurilor trucate din Italia. Mutu şi-a trecut în palmares, în schimb, o mulţime de scandaluri, aventuri nenumărate şi trei soţii.

FRF a decis ca la meciul amical România – Georgia, de vineri, 3 iunie, să organizeze şi evenimentul retragerii oficiale de la naţională a lui Adrian Mutu. Înaintea meciului, acesta va primi un trofeu special din partea FRF.

Adrian Mutu a decis să se retragă după o carieră care a fost presărată cu multe momente tensionate.

Cele mai răsunătoare scandaluri prin care a trecut Adrian Mutu:

– septembrie 2004: este concediat de Chelsea după ce a fost despistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. A fost suspendat pentru şapte luni.

– septembrie 2006: înaintea partidei România – Bulgaria, disputată la Constanţa a avut un conflict cu un ospătar într-un restaurant. Ulterior, l-ar fi chemat în camera de hotel să-i ofere un tricou cu autograf, în semn de împăcare, dar l-ar fi bătut cu o rangă de fier învelită în prosop.

Dezvăluiri despre viaţa nocturnă a lui Adi Mutu: Dacă fetele nu voiau să plece cu el, le trăgea, le împingea

– octombrie 2009: a fugit din cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia şi a petrecut în cluburi până la 3 dimineaţa. A comis-o din nou câteva zile mai târziu, la Belgrad, după ce România a fost învinsă, scor 0-5, de Serbia. Imediat după meci, a plecat împreună cu Ratko Buturovic, un interlop decedat între timp, la Novi Sad, unde au petrecut până în zori cu femei şi băutură.

– ianuarie 2010: la un control antidoping pe când juca la Fiorentina, a fost depistat pozitiv cu sibutramină. A fost suspendat pentru şase luni.

– octombrie 2010: revenit după suspendare, a bătut un chelner albanez, într-un restaurant din Florenţa. Ospătarul s-a ales cu nasul rupt şi a stat cîteva zile în spital. Mutu a fost dat în judecată şi a pierdut procesul. A trebuit să-i plătească albanezului 20.000 de euro drept despăgubiri.

– aprilie 2014: intră în conflict cu Beinur Nuredin, un personaj controversat din Constanţa. „Briliantul” ar fi fost agresat de Beinur şi de bodyguarzi şi s-a ales cu o lovitură puternică la braţ şi cu mai multe echimoze pe corp şi pe faţă.

Adrian Mutu, desfiinţat. „Un AFEMEIAT care petrece până dimineaţa în cluburi, mort de BEAT şi FUMAT”

– aprilie 2015: se ia la bătaie cu Sabin Ilie, într-un restaurant din Bucureşti. Mutu s-a ales cu buza spartă, iar Ilie, cu nişte vânătăi pe la ochi, au povestit martorii.

„Adrian Mutu bea ca un porc, venea beat la antrenamentele lui Ajaccio şi era frecventat de femei uşoare. Golanul ăsta îşi chema numai prostituate prin camerele de cantonament şi mă punea pe mine să i le plătesc. Bea ca un porc şi fumează ca un nesimţit pachete întregi de ţigări. Nu l-am văzut cu o femeie adevărată niciodată şi am stat cu el zi şi noapte. Nu spun asta pentru că aş fi invidios pe el. A avut un elan foarte bun, dar din cauza minţii lui slabe a ajuns un ratat. Finalul lui e: rupt de beat, 3-4 pachete de ţigări fumate, de-abia îl poţi scoate din club” – Adrian Marţian, fost partener de afaceri.

Trei soţii şi amante fără număr

Adrian Mutu a avut şi o viaţă sentimanetală foarte agitată, în care figurează trei nunţi şi două divorţuri.S-a căsătorit prima oară în 2001, cu Alexandra Dinu. Mariajul a durat doar doi ani, iar din el a rezultat un băiat, Mario, care acum are 13 ani. În Italia, Adrian Mutu a cunoscut-o pe frumoasa dominicană Consuelo Matos. Cei doi s-au căsătorit în 2005, iar din mariajul lor au rezultat două fete, Adriana Lea, 9 ani, şi Maya Vega, 7 ani. Divorţul s-a pronunţat în 2014. În finel Mutu s-a căsătorit pe o plajă din Cuba la începutul acestui an, în ianuarie, cu Sandra Bachici.

În afară celor trei soţii, Mutu a avut mai multe relaţii, inclusiv în perioadele în care era căsătorit. Presa de scandal a a scris că prin patul fotbalistului au trecut, printre altele, Laura Andreşan, Ioana Popescu, Diana Cordeanu, Catrinel Menghia, Diana Munteanu, Kitty Cepraga, Aida Yespica, Moran Atias, Monica Dascalu şi Bianca Drăguşanu, aceasta din urmă recunoscând că s-a iubit cu Mutu în casa din Florenţa în care acesta locuia cu Consuelo.

Scrisoarea de adio

Adrian Mutu a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist prin intermediul unei scrisori pentru Corriere dello Sport:

Aici ma opresc! Dupa 30 de ani! Sint chiar peste 30 de ani de cind cu un prieten in fata casei visam sa fim mari. Ies din viața de fotbalist supărat pe timp. Pentru ca e ireversibil si pentru ca 30 de ani au trecut ca o clipire. Azi mi au rămas amintirile: cu golurile, cu antrenamentele, cantonamentele, cu antrenorii, colegii, cu tristețile , cu bucuriile, dar mai ales cu suporterii. Cu romanii mei. Pentru ca atunci cind m-au aplaudat si mi-au scandat numele am simțit ca toată lumea e a mea. Nu fac acum statistici cu performanțele mele. Acestea vor ramine pentru totdeauna. Azi imi caut in suflet. Azi imi vin in minte stadioanele pline de la echipa naționala . Da joc pentru naționala tării mele a însemnat sa simt mindria aceea pe care am avut o doar atunci cind mi s au născut copiii. La imnul tării mele, acolo jos, pe gazon, cu 10 pe spate si cu banderola de căpitan pe brat , imi auzeam bătăile inimii amplificate de 1000 de ori. N-a existat pentru mine o onoare mai mare ca asta. Si va multumesc! Am jucat pentru mai multe echipe . Toate au un loc special in viața mea.!Fc Argeș , începuturile . Apoi Dinamo, club care m-a aruncat in fotbalul adevărat . Au urmat peste 100 de goluri in Serie A si 35 pentru Echipa Naționala . Dar a fost si Fiorentina . Care are un loc aparte in sufletul meu. Va multumesc fiorentini! M-ați iubit mereu, necondiționat ! Cine considera ca i-am greșit , ii rog sa accepte scuzele mele. Cui m-a criticat, ii multumesc! Le multumesc jurnaliștilor . Au fost parte din povestea mea de fotbalist. Indiferent in ce fel, indiferent cum. Multumesc tuturor pentru tot! N-am fost un înger, dar nici un demon. Am fost eu, Adrian Mutu!

Va mulțumesc din suflet!

ADRIAN MUTU – PALMARES

FC Argeş 1996-1999

Dinamo 1999-2000 (tur)

Inter Milano 1999-2000, retur

Hellas Verona 2000-2002

AC Parma 2002-2003

Chelsea 2003-2004 (tur)

Juventus 2004 (retur) – 2006

Fiorentina 2006-2011

Cesena 2011-2012

AC Ajaccio 2012-2013

Petrolul Ploieşti 2014 (tur)

FC Pune City 2015

ASA Tg. Mureş 2015-2016 (retur)

– la echipa naţională a României: 77 de meciuri, 35 de goluri