ADRIAN NĂSTASE aşteaptă eliberarea: După ce ies din închisoare, fac o conferinţă de presă VIDEO

ADRIAN NĂSTASE a fost, miercuri, la Judecătoria sectorului 4, unde magistraţii au discutat cererea sa de eliberare condiţionată. La plecare, fostul premier le-a spus jurnaliştilor că va face o conferinţă de presă după ce va ieşi din închisoare. Andrei, fiul cel mare al lui Năstase, s-a arătat încrezător că instanţa va decide eliberarea tatălui său.

23 iul. 2014, 08:33
ADRIAN NĂSTASE aşteaptă eliberarea: După ce ies din închisoare, fac o conferinţă de presă VIDEO

Judecătoria Sectorului 4 a discutat miercuri cererea fostului premier Adrian Năstase de eliberare condiţionată din închisoare. Instanţa a rămas în pronunţare.

„După ce ies din închisoare, fac o conferinţă de presă”, le-a spus Adrian Năstase jurnaliştilor.

Andrei, fiul cel mare al fostului premier, crede că tatăl său va fi eliberat.

Am convingerea că instanţa va analiza tot dosarul. Îndeplinim toate condiţiile să fim eliberaţi condiţionat. Nu cred că există vreun dubiu asupra modului în care tatăl meu întotdeauna a procedat, s-a comportat şi se comportă în continuare. Răspunsul este da: cred că vom avea parte de veşti bune”, a spus Andrei.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, crede şi el că fostul premier are toate şansele să fie eliberat.

„Consider că s-a îndeplinit fracţia, că există dovezi temeinice  de îndreptare. Evident toată atitudinea domnului Adrian Năstase în toată această perioadă, de la 6 ianuarie până astăzi, a fost atitudinea unui om care a inteles rigorile regimului penitenciar, s-a supus, a executat întocmai ce i s-a spus, a fost disciplinat şi  respectuos cu cadrele şi cu ceilalţi deţinuţi. Este absolut foarte bine apreciat. Ce poate, aşa cum a remarcat şi dânsul, mai mult decât atât să ducă la o concluzie de admitere la eliberarea condiţionată. Suntem încrezători că vom avea o soluţie bună. Sigur că există dreptul la contestaţie al Parchetului, nu ştiu dacă îl vor folosi, iar dacă îl vor folosi, vom vedea cu ce argumente”, a spus Cazacu.

ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul ‘Zambaccian’. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul ‘Trofeul calităţii’, din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.

CITEŞTE ŞI ADRIAN NĂSTASE, schimbat radical după 7 luni de închisoare FOTO VIDEO

La data de 3 iulie, Comisia de eliberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitării fostului premier Adrian Năstase de a ieşi mai devreme din închisoare iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 4.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la data de 24 iunie, ca la cei patru ani de închisoare primiţi de fostul premier în dosarele ‘Zambaccian’ şi ‘Trofeul calităţii’ să se adauge şase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât acesta va executa în final patru ani şi şase luni de închisoare.

CITEŞTE ŞI ADRIAN NĂSTASE ar putea fi eliberat condiţionat. Cererea se judecă astăzi